1. To je samo jedan Himars, a zamisli sta tek Ameri imaju da se ne zna. Pioniri su u proizvodnji cipova, imaju najbolje avione. Na kraju krajeva poseduju 90 posto autorskih prava na cipove i softvere, videli smo kako je prosao Huawei..
    (neko, 19. avgust 2022 20:15)

    # Link komentara

  2. Nisu ovo Ukrajinci napravili.
    Opušci. Ili je ruska municija - samozapaljiva.
    Aku ju ne potrošite za 30 dana sama eksplodira.
    Koliko su jake eksplozije vidi se po tome što se ovome što snima sa par kilometara udaljenosti tresu ruke kada skladište eksplodira.
    (Ivan ZG, 19. avgust 2022 12:46)

    # Link komentara

  3. HIMARS troši više sovjetskog naoružanja nego Rusi.
    (Aleksandar, 19. avgust 2022 12:24)

    # Link komentara

  4. Rusi nemaju odgovor za HIMARS i imaju srecu sto amerikanci ne zele da im posalju jos sistema. Ovako iscrpljuju Rusiju do krajnjih granica i salju naoruzanja taman toliko da Ukrajinci ne mogu da pobede.
    (Lars, 19. avgust 2022 12:09)

    # Link komentara

  5. @goran
    Nema potrebe za americkim posadama. Koordinate stizu od njih, ukrajinac to ukuca, dva fizikalca trpaju granate i šofer.
    Obuka maks 2-3 nedelje.
    (Volim i ja vas, 19. avgust 2022 12:04)

    # Link komentara

  6. Neverovatno da Rusi isto sa toliko jakom opremom i sateltskim snimanje ne mogu da utvrde odakle se ispaljuju rakete da posalju avijaciju da to unisti. Amerika direktno ucestvuje u ovom sukobu jer tako kompleksan sistem, navigacija, preciznost zahteva obuku korisnika tj Ukrajinaca od vise meseci ili cak godina. Znaci sistemima upravljaju amerikanci 100%, Ukrajinci kao sto neko rece ubacuju rakete u cevi.
    Rusi bi za svaki ovaj potez trebali da uzvrate ozbiljnim napadom na ono sto su do sada izbegavali, lociranje komande po Kievu, rezidencije Zelenskog, nekog centra za kontrolu rada Elektro sistema, Vode, struje, interneta…
    Ogranicena akcija je potpuna greska i necerovatno da je jos sprovode.
    (Boris, 19. avgust 2022 11:33)

    # Link komentara

  7. Totalan fijasko"specijalne operacije"...Loše sve isplanirano,neiskustvo ruske vojske,previše generala poginulo koji nisu imali iskustva u ratu,Putin precenio svoju vojsku i naoružanje,Ukrajinci bi davno pali i predali teritorije ali nisu očekivali da ceo zapadni svet bude na strani Ukrajine i to će im se obiti o glavu...Ciljevi koji su zacrtani neće biti ispunjeni i koja je onda cena toliko izgubljenih života???
    (lifeisgood, 19. avgust 2022 11:28)

    # Link komentara

  8. na mrežama se priča i da su i posade američke, da sve oni rade, od biranja ciljeva do rokanja. ne bi bilo iznenadjenje.
    (goran, 19. avgust 2022 11:24)

    # Link komentara

  9. Nisu ukrajinski nego američki. Usa je isporučila naoružanje, obučila posade, snima satelitom ruska skladišta, odabira ciljeve i daje naredjenje za vatrena dejstva. Ukrajinci samo istovare rakete iz sanduka i stave ih u cevi.
    (motamkablovezadvestaevra, 19. avgust 2022 11:10)

    # Link komentara

  10. Rusi ispadaju smesni ne zbog toga sto im ovi gadaju skladista na ruskoj teritoriji (Krim, Belgorod, Kursk...) vec zato sto ako zaprete Ukrajincima i svetu da se ne igraju, da ne snadbevaju ukrajinu, da obavestajno ne pomazu... oni ne reaguju. Ne mozes da ne reagujes ako stanes iza nekih principa i reci. Ili ratujes i rokas maksimalno po mostovima, dalekovodima, elektranama (ne nuklearnim), komandnim mestima... ili cutis i trpis ugrnjetavanje i priblizavanje NATOa. Zajebi me toga sa specijalnom operacijom, sa 20% mogucnosti. Pa ti Ukrajinci ce mrzeti rusku naciju jednako i ako rusi nadiru sa 20% mogucnosti i sa 100%. Bas zbog toga sto je USA primetila da su Rusi posustali u smislu da se ne drze obecanog, oni se vise mesaju, jer to je odraz Ruske slabosti. Rokaj udri ili priznaj da si ne dorastao ovog zadatka koji svakako nije ni malo jednostavan ali za takvu vojnu silu kao sto je Rusija trebao bi da je premostiv.
    (Rasa, 19. avgust 2022 11:08)

    # Link komentara

  11. Ovi Ukrajinci se ne šale, ni najmanje.
    (mister, 19. avgust 2022 11:07)

    # Link komentara

  12. Da pogodim vjerojatno se slučajno zapalilo.
    (mario, 19. avgust 2022 11:03)

    # Link komentara

  13. Mislim da je ovo već neozbiljno od strane Rusa...počevši od Moskve..još par ozbiljnih brodova, stalna bombardovanja Donjecka, bombardovanje skladišta municije na Ruskoj teritoriji, Krim aerodrom (10tak aviona), skladišta municije itd...i dalje traje..
    (Kića, 19. avgust 2022 11:01)

    # Link komentara