Brnabić odbrusila Rotu: Niste primenili nijednu preporuku ODIHR, a pričate o Srbiji; Pomoći ću vam... FOTO

Beograd -- Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na komentare predsednika Odbora za spoljne poslove Bundestaga Mihaela Rota i nemačkog ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ/ nr

"Poštovani gospodine Rot i nemačko ministarstvo spoljnih poslova,

umesto da delite svaku svoju misao o poslu drugih zemalja, i umesto što dozvoljavate sebi slobodu da delite pokroviteljske savete drugima, zašto ne biste zajedno sa drugim nemačkim institucijama primenili preporuke koje ODIHR ima za vas? Čini se da niste implementirali nijednu od 2017! Tako, dragi moj gospodine Rot, ne funkcioniše demokratija!

S druge strane, Srbija je, naime, u proteklih 7 godina u potpunosti, uglavnom ili delimično primenila 54 preporuke. Kao rezultat toga, u poslednjem izveštaju ODIHR-a imamo manje preporuka nego u prethodnom. Upravo suprotno, Nemačka sada ima čak dva puta više preporuka nego u prethodnom izveštaju! Trend je prilično zabrinjavajući.

Sada je apsolutno ključno da u potpunosti primenite sve preporuke i pozivam vas i Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke da reagujete što je pre moguće, pošto je prošlo više od 10 godina od kada ste poslednji put primenili bilo šta što je ODIHR imao da kaže.

Radi lakšeg snalaženja, kopirala sam preporuke iz vašeg izveštaja ODIHR-a u nastavku, kao i ODIHR-ov podsetnik da niste uspeli da primenite nijednu preporuku.

Nema potrebe da mi zahvalite. Isto biste uradili i vi za Srbiju, sigurna sam", napisala je Brnabić na mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu