Predstavljen plan; Evakuacija, pa totalni napad

Izraelske odbrambene snage predstavile ratnom kabinetu plan o evakuaciji palestinskih civila iz borbenih zona u južnom palestinskom gradu u Pojasu Gaze, Rafi.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP
Podeli
Tanjug/AP Photo/Leo Correa
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Takođe je predstavljena i operativna strategija za naredne korake, saopšteno je iz kancelarije premijera Benjamina Netanijahua.

Međutim, nisu saopšteni detalji o načinu evakuacije, kao ni lokacije.

Ministarstvo zdravlja Hamasa saopštilo je danas da su 92 Palestinca ubijena u Pojasu Gaze u izraelskim napadima tokom noći.

Kabinet Netanijahua navodi da je "ratna" vlada odobrila isporuku humanitarne pomoći Gazi "na način na koji će se sprečiti pljačkanje koje se dogodilo na severu Pojasa Gaze, ali i u ostalim oblastima", preneo je Tajms of Izrael.

Izrael nastavlja sa planovima za pokretanje vojne ofanzive u Rafi, koju smatra poslednjim uporištem Hamasa u Pojasu Gaze, gde se, takodje, nalazi više od 1,2 miliona raseljenih Palestinaca, koji su već pobegli od izraelskih napada na severu palestinske enklave.

Humanitarne grupe upozorile su na potencijalnu novu humanitarnu katastrofu jer je Rafa glavna ulazna tačka za dostavljanje pomoći, a SAD i ostali saveznici su poručili Izraelu da mora da izbegne nanošenje štete civilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu