Protiv Kecmanovića podnete još dve tužbe: Ukupno pet parnica

Višem sudu u Beogradu podnete još dve tužbe protiv roditelja dečaka koji je prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10 i ranio šestoro ljudi.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Dve nove tužbe su protiv Kecmanovića podneli roditelji ranjene dece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj, saznaje Tanjug.

Tužbe su podnete za naknadu nematerijalne štete usled fizickog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnela i nastavnica istorije, koja je takođe teško ranjena, a po njenoj tužbi još uvek nije zakazano pripremno ročište.

Prvu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena i po tim tužbama suđenje je u toku.

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv Kecmanovića, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloletni K. K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovara jer u trenutku izvršenja dela nije imao navršenih 14 godina.

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati predlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak ove sedmice.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 64 idi na stranu