Vučić sutra nastavlja konsultacije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastaviće sutra konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Izvor: Tanjug
Podeli
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ
TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Na razgovore su pozvani predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".

Sastanak sa predstavnicima liste "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost!", predviđen je u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Kako je saopštila pres služba predsednika, predstavnici liste "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini", pozvani su na razgovor u 11.45 sati.

Razgovorima sa predstavnicima lista "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić" Vučić je danas počeo konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade.

Kako je predviđeno Ustavom, predsednik predlaže Skupštini kandidata za predsednika Vlade pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade.

Posle izbora 17. decembra, ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu