Nastavljeni pregovori u Dohi: Da li će doći do primirja?

Pregovori o sporazumu o primirju u Gazi nastavljeni su u Dohi između egipatskih, katarskih i američkih posrednika i predstavnika Izraela i Hamasa.

Izvor: Beta
Podeli
 EPA-EFE/HAITHAM IMAD
EPA-EFE/HAITHAM IMAD

Izraelska delegacija, predvođena šefom Mosada Davidom Barneom, bila je u Parizu tokom vikenda da razgovara o mogućnosti postizanja sporazuma kako bi se osigurao privremeni prekid vatre i oslobađanje talaca, koje drži Hamas u Gazi od 7.oktobra, u zamenu za palestinske zatvorenike koji se nalaze u izraelskim zatvorima

Ratni kabinet Izraela je u subotu pristao da pošalje delegaciju u Katar, da se nastave ti razgovori, javili su izraelski mediji.

Egipatski Al-Kahera njuz, povezan sa egipatskim obaveštajnim službama, objavio je danas da su razgovori u Dohi nastavak razgovora u Parizu i da će se potom razgovarati u Kairu.

Krajem novembra tokom sedmodnevnog primirja, kojem su takođe posredovali Katar, Egipat i SAD, oslobođeno je oko 100 talaca zatočenih u Gazi, kao i 240 Palestinaca iz izraelskih zatvora, podseća Frans pres.

Pročitajte i:

Rat u Gazi počeo je 7.oktobra kada su palestinski ekstremisti, predvođeni Hamasom, izveli iznenadni napad na Izrael i ubili više od 1.160 ljudi, većinom civila, po podacima Frans presa, zasnovanim na izraelskim informacijama.

Tog dana je oteto i u Gazu odvedeno oko 240 talaca, od kojih je 130 još uvek zatočeno.

Izrael se zarekao da će uništiti Hamas u znak odmazde i pokrenuo ofanzivu u kojoj je ubijeno gotovo 29.700 Palestinaca, većinom civila po podacima tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu