Vučić: ''Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina"

Kina je pravi prijatelj Srbije, a narodi dve zemlje uvek su održavali dobre odnose, izjavio je Aleksandar Vučić u intervjuu za "China Media Group''.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg

''Kada je Srbija bila u teškoćama, najviše nam je pomogla Kina, kako se kaže, prijatelji se poznaju u nevolji", rekao je Vučić. Vučić je demantovao takozvanu "teoriju kineske dužničke zamke” i zahvalio Kini na podršci razvoju Srbije kroz inicijativu "Pojas i put”.

Povodom sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije koji je potpisan u oktobru prošle godine, predsednik Srbije je rekao da je uveren da će taj dokument Srbiji doneti bezbroj novih mogućnosti i da će biti podjednako koristan za Kinu, ali će biti od većeg značaja za Srbiju.

"Sporazum će otvoriti ogromno tržište za poljoprivredne proizvode, poput kvalitetnog srpskog vina. Istovremeno ćemo moći da uvozimo i kineske proizvode po nižim cenama. Sve više kineskih kompanija i običnih ljudi dolaziće kod nas radi saradnje između kompanija i razmene kadrova, otvarajući nova vrata za razvoj Srbije", rekao je Vučić.

On je još jednom zahvalio predsedniku Kine Si Đinpingu što je pristao da potpiše ovaj sporazum koji omogućava obema stranama da unaprede saradnju. "Nadam se da možemo postići više u budućnosti”, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu