Stigao "niz uslova" za sahranu Navaljnog

Direktor Fondacije za borbu protiv korupcije Ivan Ždanov izjavio je da je ruski Istražni komitet postavio brojne uslove za sahranu ruskog Navaljnog.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE
EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Prema njegovim rečima, među tim uslovima su da sahrana mora da se održi "među porodicom" i da se ne najavljuje, prenosi Si-En-En.

Pored toga, telo treba da bude prevezeno specijalnim avionom u Moskvu, a porodica bi morala da bude u pratnji zaposlenog u Istražnom komitetu sve vreme pre sahrane.

Ždanov je rekao da ruske vlasti zahtevaju da se telo Navaljnog čuva ili u Moskovskoj ili u Vladimirskoj oblasti pre sahrane jer se "komitet plaši da će mrtvačnica biti napadnuta".

"Tek kada ti uslovi budu ispunjeni, porodica će dobiti smrtovnicu", naveo je Ždanov.

Majka Navaljnog Ljudmila objavila je juče video-snimak na kojem je rekla da joj ruske vlasti prete da će "nešto uraditi" sa telom njenog sina, ukoliko ne bude pristala na tajnu sahranu.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni preminuo je u ruskom zatvoru u petak, 16. februara, potvrdila je ruska Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, dodavši da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu