Sprema se...; Rusi, dobićete iznenađenje VIDEO

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, u intervjuu Foks njuzu, najavio novu kontraofanzivu u 2024.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju. Naravno, ne mogu da garantujem da ćemo opstati”, rekao je on u intervjuu rađenom u blizini prve linije fornta.

Veoma je važno, istakao je on, kada se priča o kontraofanzivi, da se shvati da je to nešto "što vas približava pobedi, miru, ali da je braniti Ukrajinu od Rusije ogroman zadatak i izazov".

"Setite se, kada je invazija na Ukrajinu počela, niko na svetu nije verovao da ćemo opstati, a sada nas, pogotovo u Kongresu, s kojim imamo dobre odnose, pitaju kada ćemo pobediti, ili zašto je sve tako sporo", naveo je Zelenski.

"Mi nismo zaboravili ljude, da nije toga, bilo bi brzo, ali bismo izgubili mnogo ljudi. Kontraofanziva bi bila brza, ali ako izgubimo mnogo vojnika, izgubili bismo sve", naveo je ukrajinski predsednik.

"To znači, da bismo nastavili da obavljamo naš zadatak i da bismo nastavili da budemo uspešni, kao na primer na Crnom moru, a nastavićemo, i neću sada da otkrivam detalje, ali dobiće neko iznenađenje Rusi, da bi bili uspešni na istočnom frontu, gde imaju na hiljade vojnika. Naravno, pripremićemo novu kontraofanzivu, novu operaciju. Ne kažem da ćemo uspeti, ali zavisi od mnogo stvari", rekao je on, misleći pre svega na novac blokiran u američkom Kongresu.

Na kraju je konstatovao: "Hoćemo li preživeti bez Kongresa? Da, ali ne svi. Razumete li tu cenu?"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 695 idi na stranu