Srbija i Kazahstan potpisale memorandume o razumevanju u oblasti kulture i sporta

U Ministarstvu spoljnih poslova danas su potpisana dva Memoranduma o razumevanju u oblasti kulture i sporta između resornih ministarstava Srbije i Kazahstana.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Memorandum u oblasti kulture potpisali su ministarka kulture Maja Gojković i ministar spoljnih poslova Kazahstana Murat Nurtleu koji je i sa ministrom sporta Zoranom Gajićem potpisao dokument o razumevanju u oblasti sporta.

Dačić je posle sastanka sa Nurtleom i potpisivanja Memoranduma iskazao zadovoljstvo njegovom posetom, navodeći da je reč o prvoj bilateralnoj poseti nekog ministra spoljnih poslova Kazahstana našoj zemlji.

"Naši bilateralni odnosi tradicionalno su prijateljski i dobri. Srbija ostaje čvrsto opredeljena za dalji razvoj i unapredjenje i produbljivanje sveukupne saradnje sa Kazahstanom", rekao je Dačić.

Nurtleu je naveo da je Srbija pouzdan partner i prijateljska država Kazahstanu i ugledna članica medjunarodne zajedinice sa, kako je rekao, jakim političkim opcijama, pozicijom i privredom koja se dinamično razvija.

"Imali smo bogate i produktivne razgovore sa uvaženim kolegom Dačićem o sveobuhvatim vezama dve zemlje, dogovorili smo se da sistemski odredimo perspektivne oblasti bilateralne saradnje i preduzmemo konkretne mere", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu