Vlada podržava izbor roditelja ubijene dece u Školski odbor Ribnikara

Vlada Srbije smatra da u Školskom odboru treba da budu roditelji dece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar", potvrđeno je za b92.net.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon što je Savet roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar" odbio izbor predstavnika roditelja ubijene dece u Školski odbor, javnost je ostala iznenađena. Međutim, ovo još uvek nije konačna odluka nego će o izboru biti reči narednih dana.

Vlada sa pažnjom prati razvoj situacije vezane za izbor članova Školskog odbora OŠ "Vladislav Ribnikar" i smatra da je odluka Saveta roditelja da pri izboru članova Školskog odbora ne uključi predstavnika roditelja dece koja su tragično stradala, duboko pogrešna.

U Vladi smatraju da bi izbor predstavnika roditelja stradalih u Školski odbor nakon tragedije koja se desila u školi, trebalo da predstavlja važan čin empatije i pijeteta, simbolično pokazivanje podrške porodicama koje su pretrpele gubitak i afirmacija zajedničke posvećenosti da se iz teških iskustava izvuče pouka i stvori sigurnije okruženje za sve učenike.

Uključivanje ovih roditelja u donošenje odluka u Školskom odboru takođe šalje snažnu poruku o važnosti zajedništva i solidarnosti u suočavanju sa posledicama tragedije, podstičući kolektivni napor da se iz tragedije izraste u jaču i kohezivniju zajednicu.

Inače roditelji ubijene dece za sutra ujutru su najavili protest ispred škole, zbog, kako tvrde, kašnjenja sa izgradnjom Memorijalnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 99 idi na stranu