Istraga masakra kod Mladenovca pri kraju: Evo šta je pokazalo psihijatrijsko veštačenje U. B.

U. B, osumnjičen za ubistvo iz okoline Mladenovca, bio je uračunljiv kada je krenuo u svoj krvavi pohod 4. maja i ubio devetoro ljudi, a 12 osoba ranio.

Izvor: Blic
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

To je pokazalo psihijatrijsko veštačenje koje je obavio tim psihijatara, saznaje "Blic". Prema informacijama koje poseduju, istraga masakra u Mladenovcu se privodi kraju, posle čega će Više javno tužilaštvo u Smederevu doneti odluku o podizanju optužnice.

Kako piše "Blic", tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.

Ovaj medij piše i da je obavljeno i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je U. B. izvršio teška ubistva svojih komšija.

"Obavljena su balistička, DNK, fizičko hemijska, sudsko medicinska veštačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog U. B, ali i veštačenje mobilnog telefona", kaže izvor upoznat sa istragom.

Sagovornik dodaje i da je istragom utvrđeno da je U. B. ubio 9 osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih, tada nije pogodio metak.

"Psihijatrijsko veštačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv", kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja U. B. je usmrtio hicima iz automatskog oružja desetoro mladih, a ranio 12. Nakon bezumnog krvavog pira, oteo je taksi vozilo u kome je bila devojka Jelena Ajdinović, odvezao se do naselja Gorošnica kod Kragujevca, gde je i uhapšen dok se krio u šupi svog ujaka.

U. B. je pucao na tri lokacije, na vršnjake koje je dobro poznavao, druge koje je znao tek iz viđenja, ali i na potpuno nepoznata lica.

Prvo je otvorio rafal iz "kalašnjikova" na mlade koji su roštiljali u Malom Orašju na mlade, zatim na komšije koji su popravljali ogradu, a potom i na vršnjake u Duboni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu