SBI: Rusi umešani u eksplozije u vojnim skladištima u Češkoj

Ukrajinski organi za sprovođenje zakona imaju dokaze o umešanosti ruskih obaveštajnih službi u eksplozije 2014. u vojnim skladištima u Češkoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/LCPL Riley Blennerhassett/ADF via AP
Tanjug/LCPL Riley Blennerhassett/ADF via AP

Takođe su umešani i u skladištu municije u Svatovu, u oblasti Luganska, 2015. godine, tvrde savetnica direktora ukrajinskog Državnog istražnog biroa (SBI) Tetjana Sapijan, portparol Službe bezbednosti Artem Dehtjarenko i portparolka Glavnog tužilaštva Suzana Savčuk, prenosi Ukrinform.

Sapijan je na konferenciji za medije rekla da su ukrajinski pravosudni organi podigli optužnicu protiv bivšeg šefa ruske Vojne obaveštajne službe (GRU) Igora Serguna (koji je bio na čelu agencije do 2016.), bivšeg telohranitelja ruskog predsednika Alekseja Djumina, koji je od 2013. do 2015. bio na funkciji šefa specijalnog odeljenja GRU, komandanta Snaga za specijalne operacije (SOF) general-majora Valerija Flustikova i komandanta 161. centra za obuku GRU general-majora Andreja Averjanova.

Savetnica direktora SBI rekla je da je general Averjanov sada deo bliskog okruženja ruskog predsednika Vladimira Putina i da je često prisutan na zvaničnim sastancima na najvišem nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 683 idi na stranu