Vučić iz Njujorka: "Naše je bilo da kažemo šta je istina, da to ostane zapisano u istoriji" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Njujorka.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Danas je naporan dan, upravo sam završio razgovor sa Guterešom, nakon diskusije u UN. On poštuje Srbiju i razume njenu poziciju. Zahvalni smo što je uvek pokazivao poštovanje prema našoj zemlji", rekao je Vučić.

"Zahvalni smo za doprinos koji je pružio. Upoznao sam ga sa situacijom na KiM, a sada idem da se vidim sa kineskim potpredsednikom Hangom Žengom i Lajčakom, nakon toga imamo nastup na Njuz Maksu, tu ću videti prijatelje iz republikanske stranke", naveo je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da mu niko neće ni reći da je bio oštar.

"Nisam dete da takve stvari očekuje, to je u bajkama, nema ništa od tog posla. Naše je bilo da kažemo šta je istina da to bude na ponos našeg naroda da je jedan od retkih koji može da kaže istinu. To neće doprineti ničemu, ali osnažiće našu poziciju, jer znaju da znamo i da ne pokušavaju da misleći da ne razumemo dobiju nešto što nije moguće. A dal se to sviđa onima što se pozivaju na principe kad im odgovara to se neće promeniti", rekao je Vučić.

"Naše je bilo da kažemo šta je istina, da to ostane zapisano u istoriji. Bitno je da znaju da znamo", rekao je Vučić.

"Rekao sam šta stvarno mislimo i radimo, i mogu da nam kažu da im se to ne sviđa. Eskobar je rekao da Srbija ima svoju politiku. Ja nisam neko ko će da prepiše nečiju politiku i da se hvali time. Srbija i njen narod imaju svoju Vladu koja vodi svoju politiku. Ako očekujete da će to da pomera kule i gradove – neće", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se male države sada bore za svoj glas i da se miris slobode oseća svuda i da se on širi svetom te da neće moći da se zaustavi.

"Mislim da je mnogo važnije za nas da se spajamo, da razgovaramo sa ljudima sa kojima u budućnosti možemo da sarađujemo. Imao sam i nezvanične susrete sa mnogim predstavnicima SAD i ne želim o tome da govorim. Iskazao sam zabrinutost i strah zbog situacije na Kosovu i Metohiji. Hapšenje, pretnje, jezik koji koriste i tajming to sve pokazuje Kurtijeve namere", rekao je Vučić.

"Nije važno da li sam ja zadovoljan, samo je važno da su zadovoljni građani naše zemlje", rekao je predsednik Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu