"Moskva će odgovoriti"

Provokativna dejstva Berlina da zatvori četiri ruska generalna konzulata neće ostati bez odgovora.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: Shutterstok/canadastock
Foto: Shutterstok/canadastock

Berlin treba da shvati da je nemačka strana u potpunosti odgovorna za degradaciju odnosa među zemljama, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

U saopštenju se dodaje da Rusija kategorički odbacuje bilo kakve pokušaje Berlina da skine sa sebe krivicu za eskalaciju koju neprestano podstiče.

"Ruska strana kategorički odbacuje bilo kakve pokušaje Berlina da skine sa sebe krivicu za eskalaciju koju neprestano podstiče. Ponovo pozivamo nemačke vlasti da prekinu. Očigledno je da Berlin, u žaru neprijateljske politike, gubi kompas".

"Smatramo zahtev nemačkog Ministarstva spoljnih poslova da do 31. decembra 2023. zatvore ruske generalne konzulate u Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Frankfurtu na Majni nakon odluke Nemačke da smanji svoje konzularno prisustvo u Rusiji kao još jedan neprijateljski korak koji ima za cilj dodatno uništavanje rusko-nemačkih odnosa višedecenijske intenzivne i obostrano korisne saradnje", dodaje Ministarstvo.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke saopštilo da je Berlin doneo odluku da ukine dozvolu za rad četiri od pet generalnih konzulata Rusije u Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 581 idi na stranu