Nove dojave o bombama u školama; roditeljima rečeno da ne dovode decu na nastavu

Beograd -- Više škola u Srbiji ponovo je jutros dobilo dojave o bombama na mejl adrese.

Izvor: B92, Blic, Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Roditelji đaka škola na teritoriji beogradske opštine Rakovica odmah su obavešteni da decu ne dovode u školu, dok policija ne izađe na teren i utvrdi da je sve bezbedno.

Među tim školama je i OŠ "Branko Ćopić" na Vidikovcu. Sve je odmah prijavljeno policiji koja je obavila kontrolu i ustanovila da je dojava o bombi bila lažna.

Prema prvim informacijama, to nije jedina škola, pretnje su stigle u više njih u ovoj beogradskoj opštini, a dojava o bombi adresirana je i na školu u Zemunu "Gavrilo Princip".

RTS navodi da su dojave stigle u škole širom Srbije, ne navodeću detalje, dok Telegraf javlja da su dojave stigle u dve kragujevačke osnovne škole. TV Prva navodi da dojava ima i u Novom Sadu.

I na imejl adrese osnovnih škola u Čačku i većinu škola u Gornjem Milanovcu ovoga jutra stigle su dojave o podmetnutim bombama.

"Dojava o lažnoj bombi pored OŠ "Tanasko Rajić" stigle su i u OŠ "Sveti Sava", OŠ "Milica Pavlović", OŠ "Ratko Mitrović", Specijalna škola "1. novembar", kao i u školama u Gornjem Milanovcu i to OŠ "Kralj Aleksandar", OŠ "Sveti Sava", OŠ "Desanka Maksimović", OŠ "Momčilo Nastasijević" i srednja Tehnička škola "Jovan Žujović", potvrđeno je za Tanjug iz PU Čačak.

Na lice mesta izašle su policijske ekipe koje će izvršiti uviđaj u navedenim školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 109 idi na stranu