Oglasilo se Tužilaštvo: Molimo, ne objavljujte

Više javno tužilaštvo u Beogradu apeluje na medije da ne objavljuju fotografije i imena stradalih u tragediji koja se 3. maja dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ IGOR STANIĆ
FOTO TANJUG/ IGOR STANIĆ

Takođe, mediji se pozivaju da se uzdrže od objavljivanja neproverenih informacija i nagađanja, jer to, ne samo što škodi istrazi, već duboko povređuje osećanja porodica stradalih.

"U ovom trenutku veoma je važno da svako od nas pokaže dodatnu odgovornost za tragediju koja je pogodila naše društvo, te upravo zato molimo medije da svaku informaciju pre objavljivanja pažljivo provere i izveštavaju uz posebnu pažnju", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tužilaštvo će blagovremeno obaveštavati javnost o preduzetim radnjama u skladu sa zakonom.

"Takođe, napominjemo da Više javno tužilaštvo u Beogradu preuzima pretkrivični postupak od Prvog osnovnog javnog tužilaštva protiv M.K., majke 13-godišnjeg dečaka koji je 3. maja ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja, a ranio nastavnicu i još šestoro učenika, od kojih je jedna devojčica u međuvremenu preminula", naovdi Tužilaštvo.

Predmet se preuzima radi koncentracije dokaza, jer se pred VJT u Beogradu već vodi krivični postupak protiv dečakovog oca, V.K, navedeno je dalje u saopštenju.

"Pretkrivični postupak protiv majke vodi se u cilju utvrđivanja da li se u njenim radnjama stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, dok se protiv oca vodi istraga zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti, a biće ispitano i da li se u njegovim radnjama eventualno stiču elementi krivičnog dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica", kažu iz Tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu