Totalni haos u Prištini: Bačene dimne bombe, skinute zastave tzv. Kosova FOTO/VIDEO

Na glavnom trgu u Prištini danas je održan protest na kome je tražena ostavka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ nr
FOTO TANJUG/ DOPISNIK KiM/ nr

Demonstranti su skinuli zastave tzv. Kosova ispred zgrade vlade i postavili bele zastave jer, kako je poručio predstavnik organizatora, predsednik SDP Dardan Molićaj, "Kurti se predao u Ohridu".

Protest je privukao nešto više od 100 ljudi, javlja dopisnik Tanjuga u Prištini.

Ispred sedišta vlade bačene su i dimne bombe, a taj dim, kako je rekao Molićaj, predstavlja "mrak u koji je Kurti doveo kosovske građane".

Protest je organizovala vanparlamentarna Socijaldemorkatska partija Kosova, otcepljeno krilo Pokreta Samoopredeljenje, kome je na čelu Aljbin Kurti. Protest su podržali i pojedini članovi Demokratske partije Kosova i Udružnje ratnih veterana takozvane OVK.

Opozicione stranke traže ostavku Aljbina Kurtije jer je, kako tvrde, sporazumom u Ohridu prihvatio stvaranje Zajednice srpskih opština i na taj način promenio politiku za koju se godinama zalagao i ugrozio takozvanu državnost Kosova.

Kosovska policija: Protest u Prištini završen mirno i bez incidenta

Kosovska policija objavila je na Fejsbuku da je protest opozicionih stranaka protiv vlade u Prištini protekao bez incidenata i da je završen mirno. "Kosovska policija izvršila je potrebne policijske operativne pripreme u cilju očuvanja javnog reda i mira i sprovođenja današnjeg protesta. Jedinica Kosovske policije bila je angažovana da osigura kretanje protesta, kako bi on protekao bez incidenta, kako bi demonstranti na demokratski način iskazali svoje stavove. Protest je protekao mirno i bez ikakvog incidenta, demonstranti su krenuli od Trga „Zahir Pajaziti" do zgrade Vlade, gde je sprovedeno nekoliko aktivnosti bez ikakvog incidenta", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu