Srbiju ponovo čeka totalno "ludilo"

Sutra se očekuje malo više oblaka uz ređu pojavu kiše, na zapadu malo svežije.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bg

U ponedeljak će se preko nas premeštati sasvim slab, hladan, front koji će pre podne na zapadu, jugu i jugozapadu usloviti pojavu kiše ili lokalnog pljuska, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi Marka Čubrila.

"Tokom dana ređe pojave kiše ili pljuska biće i nad središnjim i severnim predelima, dok će se na jugoistoku regiona uglavnom zadžati suvo vreme. Na zapadu regiona će biti svežije uz maksimume oko +13 stepeni Celzijusa, dok će se na jugoistoku zadržati relativno toplo uz maksimume i do oko +20 stepeni Celzijusa", kaže Čubrilo.

Od utorka do naredne subote pretežno sunčano i relativno toplo. Jutra će biti sveža, ponegde uz pojavu magle. Minimumi od +3 do +8 stepeni Celzijusa, a maksimumi od +14 do +20, a oko 23.03. lokalno i do +23 stepena Celzijusa. Vetar će biti slab, južni, navodi se.

"U narednu subotu se očekuje umereno pogoršanje vremena koje će najpre na zapadu i severu regiona usloviti pojavu grmljavinskih pljuskova. U tim predelima će biti malo svežije, dok se jače pogoršanje uz češću pojavu kiše i pljuskova očekuje od nedelje posle podne do utorka. Sa tim pogoršanjem bi u predelima preko 1.000 metara nadmorske visine moglo biti i snega. Vetar bi u sredu okrenuo na umeren, zapadni, a u nedelju uveče i u ponedeljak na jak, severozapadni. U naredni ponedeljak dnevni maksimum od +6 do +13 stepeni Celzijusa",recizira Čubrilo.

Novo pogoršanje bi bilo moguće oko 29.03, stoji u prognozi.

"Za sada deluje da će to pogoršanje koje stiže krajem marta i početkom aprila biti primereno godišnjem dobu. Nizije bi dobile dosta kiše, verovatno i prve grmljavinske pljuskove, dok bi snega prema trenutnim postavkama bilo samo preko 900mnv. Ipak, kako j taj još uvek udaljen termin, a na ansamble nizu modela stoji značajan broj vrlo hladnih proračuna treba biti na oprezu i u koliko se broj ovih hladnih proračuna počne povećavati zahlađenje bi moglo biti i vrlo jako", kaže meteorolog.

"Za sada uživajte u pravoj prolećnoj nedelji, dok nam posle 25.03. sledi promena vremena", zaključuje Čubrilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu