Zelenski smenio ministra odbrane

Aleksej Reznikov više neće biti ministar obrane Ukrajine.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Kako je večeras objavila novinska agencija AFP, njega će zameniti dosadašnji direktor vojne obaveštajne agencije Kirilo Budanov.

Večeras je ukrajinski list Pravda objavio kako je stranka ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, Sluga naroda, ujedno i najveća ukrajinska stranka, objavila da će glasati za smenu Reznikova.

Tu informaciju je na Fejsbuku objavila Marijana Bezuhla, zamenica šefa odbora ukrajinskog parlamenta za nacionalnu sigurnost, obranu i obaveštajne službe.

Podsećamo, danas je Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov izjavio da je spreman da podnese ostavku, ako predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski donese takvu odluku.

"Nijedan funkcioner ne može biti večno na poziciji. Nijedan. Moramo biti spremni da će se ta faza završiti. Odluku da li ću biti ministar odbrane ili ne, donosi jedna osoba, a to je vrhovni komandant, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski na osnovu Ustava.

On daje naloge za imenovanje, a Vrhovna rada imenuje. U skladu sa tim ja ću samo na osnovu naloga predsednika Ukrajine donositi određene odluke", navodi televizija "Prjamoj" reči ministra odbrane Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu