Kremlj: "Da, to je direktan put ka povećanju napetosti"

Moskva -- Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da nema planova o pregovorima predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Džozefa Bajdena.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Za sada nema planova o pregovorima Putina i Bajdena. Naš glavni cilj je da se nastavi specijalna vojna operacija, odnosno da se ispune naši zadaci koje je označio šef države“, rekao je Peskov novinarima.

Rusija je "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini počela 24. februara 2022, a predsednik Rusije je rekao da je njen cilj "zaštita ljudi nad kojima je kijevski režim osam godina vršio genocid", odnosno "demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine", kao i suđenje svim ratnim zločincima odgovornim za "krvave zločine protiv civila" u Donbasu.

Peskov je komnetarisao i novi paket pomoći SAD Kijevu, koji je okarakterisao kao direktan put ka povećanju napetosti i eskalaciji, ali dodavši da on neće promeniti tok događaja. "Da, to je direktan put ka povećanju napetosti, povećanju nivoa eskalacije, mi to vidimo, to od nas zahteva dodatne napore. Ipak, još jednom, to neće promeniti tok događaja, specijalna vojna operacija će se nastaviti", naglasio je Peskov.

Agencija Rojters je ranije, pozivajući se na dva neimenovana američka činovnika, prenela da SAD pripremaju paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 2,2 milijarde dolara, a u njega prvi put mogu biti uključene rakete dva puta većeg dometa od onih koje su isporučivane do sada.

Višecevni raketni sistemi HIMARS koji se sada isporučuju ukrajinskim snagama, ispaljuju projektile dometa 80 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu