HDZ razapinje Milanovića nakon priznanja da su oteli Kosovo

Vladajuća Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) ponovo se obrušila danas na predsednika Zorana Milanovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Milanović je na meti napada HDZ zbog izjave da je "Srbiji oteto Kosovo" i da Krim više nikada neće biti Ukraina i da ne treba slati oružje, jer će to samo produžiti rat.

Iz HDZ-a kažu da Milanoviću nije problem da se sramoti i da se svađa sa saveznicima Hrvatske, kada treba da brani ruskog predsednika Vladimira Putina.

"Grbin i Grmoja, Penava, Litre i Peović ni u ovoj tezi svog idola s Pantovčaka ne vide 'ništa sporno'. No ne brinite, ti isti će već sutra tvrditi da su 'najveći prijatelji Kosova i bratskog albanskog naroda'. Kada treba braniti Putina, Milanoviću nije problem sramotiti se i svađati s njenim saveznicama. A mališani ga i dalje bespogovorno slede…", objavljeno je na Fejsbuk stranici HDZ-a.

HDZ je ovu objavu propratio naslovima iz beogradske štampe.

Milanović je ranije danas u Petrinji izjavio da se protivi slanju ubojitih sredstava Ukrajini i poručio da je "posve jasno da Krim više nikada neće biti Ukrajina", kao i da je "Kosovo oteto od Srbije".

Slanje oružja Ukrajini će, kazao je, produžiti rat u Ukrajini.

"Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nisu isto, da Nemačka i Rusija nisu isto. Da nijedna druga država osim Rusije i SAD-a nisu isto. Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost, ovi razgovori nemaju smisla", rekao je Milanović novinarima nakon ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u NATO misiju u Litvaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu