Napad na Srbe na KiM: Albanci kamenovali automobil

Automobil kojim je upravljao Srbin Saša Blažić kamenovan je večeras od strane grupe Albanaca u Suvom Dolu potvrdio je za Kosovo onlajn sam Blažić.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Blažić kaže da je uspeo da pobegne i dođe do svoje zgrade u Suvom Dolu jer je ubrzao kada je počelo kamenovanje.

"Išao sam za Severnu Mitrovicu, prebacio sam ćerku autom i u povratku sam video grupu momaka na raskrsnici u blizini džamije u Suvom Dolu. Bilo je njih 6-7 i video sam da se saginju pa sam pretpostavio da se saginju za kamenje. Kada je počelo kamenovanje ubrzao sam i čuo lupanje kamenja o auto. Bar desetak kamenica su pogodila automobil. Bogu hvala nisam povređen“, kaže Blažić.

On ističe da je bivši pripadnik Kosovske policije i da nikada ni sa kim nije imao problema.

"Devet godina živim u Suvom Dolu. Nikada nisam imao problema. Sada su me napali samo zato jer su primetili da je auto koji vozim "pasat" registarskih oznaka KG i ja sam siguran da su me zbog toga napali. Radio sam u policiji, išao sam po celom Kosovu i nikada nikom ništa nažao nisam uradio“, tvrdi Blažić.

"U multietničkom naselju Suvi Do večeras je kamenovano vozilo kojim je upravljao Saša Blažić. On srećom nije povređen, a na automobilu je pričinjena materijalna šteta.

On je vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca, što nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

Od početka godine primećen je povećan broj incidenata prema Srbima koji žive u multietničkim stedinama na KiM, posebno u Suvom Dolu.

To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe.

Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh.

To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste", navode u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu