Pucnjave, ranjavanja, hapšenja na tzv. Kosovu: Oglasili se: "Svi treba da prate uputstva"

Samo od početka 2023. godine, na tzv. Kosovu je zabeležen niz incidenata, gde su se na meti našli Srbi.

Izvor: Kosovo online
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Od ranjavanja Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) na Badnji dan, do prebijanje srpskih mladića, kao i ranjavanje Miljana Delevića od strane pripadnika specijalne kosovske policije.

Na pitanje kako gleda na pomenute incidenate, šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Suniog kazao je da je "važno da se svi bezbednosni incidenti propisno istraže, ali i da postoji potreba za više unutrašnjeg dijaloga između Vlade i nevećinskih zajednica".

"Kosovska policija je ta koja prva reaguje, i njena uloga u obezbeđivanju sigurnog i bezbednog okruženja je neophodna. Svi treba da prate uputstva i da rade sa policijom kako bi osigurali da takvo okruženje i dalje postoji. EU je već osudila incident u Gotovuši, a policija je brzo identifikovala i uhapsila osumnjičenog. Iako je važno da se svi bezbednosni incidenti propisno istraže, a krivci sankcionišu, postoji i potreba za više unutrašnjeg dijaloga između Vlade i nevećinskih zajednica, uključujući kosovske Srbe, kako bi se stvorilo bolje razumevanje njihovih specifičnih potreba, uključujući oblast javne bezbednosti", rekao je Suniog.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu