"Mi smo u ratu sa Rusijom"

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, posetio je firmu AD Plastik, odakle se i obratio javnosti.

Izvor: index.hr
Podeli
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARKO MRKONJIĆ/bs.
FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MARKO MRKONJIĆ/bs.

Milanović je rekao da je to uspešna firma koja posluje u nekoliko zemalja, ali i u Rusiji, gdj im je oduzeta imovina, i da "je to danas normalno".

"To govorim jer je to tako, a ne zato što uzimam stranu, i to vredi za inače", rekao je, prenosi N1.

Dodao je kako je to firma koja sve što proizvede i izvozi te da bi bilo dobro da je više takvih, a ne da smo samo oslonjeni na turizam.

"Srbija troši više struje po glavi stanovnika, a ima ih više, što znači da mi ništa ne proizvodimo", dodao je.

Što se tiče slanja zapadnih tenkova u Ukrajinu, kaže kako će to produžiti rat. "Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti.

"Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto", rekao.

"Vojno Hrvatska nikako ne treba pomagati. Želite li da uđemo u rat? Ja sam citirao ukrajinskog ministra koji je rekao da je to proksi rat. Ja sam samo ponovio njegove reči. I onda smo slušali kako me hvali Lavrov, međutim nakon nekoliko dana nemačka ministrarka spoljnih poslova kaže da moramo biti jedinstveni jer, citiram, mi smo u ratu s Rusijom. Ja to nisam znao. Možda je Nemačka u ratu s Rusijom opet, ali sretno im, možda prođu bolje nego prije 70-ak godina", rekao je hrvatski predsednik.

"I sada očekujem da je pohvale naša piskarala iz handžar medije ili da joj Lavrov dodeli orden i da je zaprosi, a da im Radman bude kum. Sad smo od Zelenih, koji su bili pacifistička stranka i antiamerička, i antiruska, čuli da smo i mi u ratu. Mi nismo u ratu, Rusija i Amerika su u ratu, ali Nemačka nije i niko ih neće ni pitati, a možda i bolje jer smo videli što su radili s rezolucijom o BiH", rekao je Milanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu