Potvrđen novi saziv Saveta ministara BiH u PD PSBiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas novi saziv Saveta Ministara BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Shutterstock/RoundGlobalMaps
Shutterstock/RoundGlobalMaps

Predsedavajuća Saveta ministara BiH Borjana Krišto (HDZ) izrazila je zadovoljstvo time što je u rekodnom vremenu potvrđen novi saziv Saveta.

"Ova odgovornost koju smo preuzeli danas, obavezuje nas na odgovornost. Ovo danas poverenje koje nam je ukazano, obvezuje nas da radimo na dijalogu i pomirenju i stvaranju boljih uslova za sve u BiH, rekla je Krišto, prenela je Fena. Poručila je da je put BiH reformski. "Dobili smo kandidatski status, zahvaljujući EU, državama članicma EU i EU institucijama. Taj status moramo opravdati i krenuti u reforme, kako bi BiH postala stabilna i ekonomski jaka. Inisistiraćemo na saradnji izvršne i zakonodavne vlasti", rekla je Krišto.

U novom sazivu Saveta ministara su: Elmedin Konaković, ministar spoljnih poslova, Zoran Tegeltija, ministar finansija i trezora, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Davor Bunoza, ministar pravde, Edin Forto, ministar transporta i komunikacija, Dubravka Bošnjak, ministar civilnih poslova, Nenad Nešić, ministar bezbednosti, Zukan Helez, ministar odbrane i Selvid Hurtić, ministar za ljudska prava i izbeglice.

Njihovi zamenici istim redosledom su:Josip Brkić Muhamed Hasanović, Ljiljana Lovrić, Elvir Mahmuzić, Ognjen Janić, Marijana Mojić, Ivica Bošnjak, Aleksandar Goganović, Slaven Galić i Duška Jurišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu