Hrvati upozoreni

Zagreb -- Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske upozorio je danas građane na nadolazeći period mogućih jakih kiša, poplava i snežnog pokrivača i do 20 centimetara.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: B92.net/Ilustracija
Foto: B92.net/Ilustracija

Danas je na snazi meteoalarm za celu Hrvatsku, osim za zagrebačku i osječku regiju. Za gospićku i riječku regiju na snazi je narandžasti meteoalarm zbog jake kiše i žuti zbog vetra i grmljavinskog nevremena.

Takođe, zbog jake kiše, vetra i grmljavinskog nevremena je na snazi žuti meteoalarm za ostala područja.

Za sutra je skoro za celu Hrvatsku izdat meteoalarm, izuzev osječke regije. U većini zemlje bit će obilnih kiša, a u gorskim krajevima moguće je i da sneg napada više od pet centimetara.

"Budite na oprezu zbog rasprostranjenog padanja snega i/ili leda na putevima i trotoarima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, vožnji bicikla ili vožnji na klizavim površinama", upozorili su iz DHMZ-a.

Navode da se posebno na području Rijeke i šire okoline sa zalađem može očekivati izuzetno velika količina padavina. Do nedelje uveče očekuje se i stvaranje znatnijeg snežnog pokrivača, ponajpre u gorju gde će napadati verovatno i više od 20 centimetara.

Snega će, kažu, biti i u nižim krajevima, pre svega na području centralne i istočne Hrvatske, uz mogućnost stvaranja snežnog pokrivača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu