Ubica neprijateljske artiljerije; Rusi prikazali kompleks "Zoopark" VIDEO

Objavljen je snimak protivbaterijskog radara "Zoopark" u zoni specijalne vojne operacije koji pronalazi do četiri artiljerijske pozicije protivnika dnevno.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE
EPA-EFE/RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE

Na kadrovima koje je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije vidi se kako kompleks "Zoopark" izlazi na poziciju, okreće se, priprema za rad i prenosi koordinate neprijateljskih pozicija koje je otkrio.

"Ispaljuje projektil, prati ga nekoliko sekundi i prenosi tačne koordinate. Ovaj sistem dnevno pronađe 3-4 artiljerijske pozicije, pre svega minobacače i višecevne bacače raketa", rekao je komandir radarskog sistema "Zoopark".

Sistem je predviđen za izviđanje artiljerijskih pozicija neprijatelja i kontrolu gađanja, praćenje putanje projektila i raketa, korekcije vatre i posmatranje vazdušnog prostora.

"Visoke preformanse radara omogućavaju da se odrede koordinate svih sredstava protivnika čak i prilikom artiljerijske paljbe. Da se pronađu ciljevi i unište sredstva neprijatelja pre nego što napuste pozicije", pojasnili su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 610 idi na stranu