Vučić iz Norveške: "Srbima je prekipelo" VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Norveškoj, gde danas i sutra razgovara sa najvišim zvaničnicima.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je sa kraljem Norveške i premijerom razgovarao o važnim pitanjima.

"Znate da Norveška bolje i tačnije dijagnostikuje situaciju od svih na terenu i da je neko ko čuva mir. U skladu sa tim razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, o samom procesu dijaloga. Ja kao i obično nisam prebacivao krivicu na drugu stranu. Nema nikakve sumnje da će oni da nastave da prate taj proces", kazao je Vučić.

"Prvi put me je primio kralj, to nije lako, to mnogi traže, to nisu česte posete. Duže sam razgovarao sa kraljem nego što je bilo predviđeno", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije govorio je i o situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Ako Kurti kaže da je za njega završeno pitanje statusa ja sam mu zahvalan. I za mene je pitanje statusa završeno. Ja se oslanjam na Povelju Ujedinjenih nacija i Rezoluciju 1244. Mogu samo da kažem da nemam previše nade već samo strah od budućih događaja. Kurti se nada da će zapadne sile da primoraju Srbiju", rekao je Vučić.

"Situacija na severu, što se srpskog naroda, bukvalno vri... Srbima je prekipelo. Prekipelo je svima. Maltretiraju, muče ljude. Kada sve saberete, shvatite da je u pitanju jedan sistematski progon, ljudi imaju dušu, kažu dosta je bilo. Kurti se poziva na sve ono što mu odgovara, nikako da se pridržava onoga što je potpisano u Briselu", rekao je Vučić.

"Nećemo valjda da gledamo u prošlost , moramo da gledamo u budućnost. Kad se vratimo u prošlost on bi da objašnjava ono što je Milošević uradio a nikako da se osvrne na ono što im ne odgovara", rekao je Vučić.

"Kvinta će uvek da podržava Albance na KiM. To je njihovo dete, tu nema velikih očekivanja sa naše strane. Čim je neko drugi pod pritiskom onda je to lako, nije lako. Ja sam zabrinut za zemlju, nisam zabrinut za sebe. Naše je da se borimo i čuvamo našu zamlju", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu