Vučić sa zvaničnicom Stejt departmenta o saradnji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa pomoćnicom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U otvorenom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i zvaničnica Stejt departmenta Donfrid saglasili su se da je u zajedničkom interesu da se bilateralna saradnja intenzivira u svim oblastima.

Dvoje sagovornika su razgovarali o rešavanju pitanja Kosova i Metohije i predsednik Vučić je izložio poznate i principijelne stavove naše zemlje.

Govoreći o situaciji u regionu, zaključeno je da napredak regiona počiva na očuvanju mira i stabilnosti, te da je to prioritet delovanja na Zapadnom Balkanu.

Pomoćnica državnog sekretara SAD Donfrid je oštro zamerila to što je potpisan Plan konsultacija između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije. Predsednik Vučić je istakao da Srbija poštuje teritorijalni integritet svih zemalja članica Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, dok taj princip nije poštovan, niti se poštuje, kada je reč o teritorijalnom integritetu Republike Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 84 idi na stranu