Skupština Crne Gore u petak glasa o predlogu za skraćenje mandata

Podgorica -- Predsednica Skupštine Crne Gore Danijela Ðurović zakazala je za petak u 12 sati vanrednu sednicu parlamenta.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilsutracija: Deposit photos/Anton_Sokolov
Ilsutracija: Deposit photos/Anton_Sokolov

Na njoj će se glasati o predlogu predsednika Mila Ðukanovića da se skrati mandat Skupštini i ide na vanredne izbore, saopšteno je iz parlamenta.

Stara parlamentarna većina najavila je da će glasati protiv Ðukanovićevog predloga i insistira da on da mandat za sastav nove Vlade lideru Demosa Miodragu Lekiću.

Zbog odbijanja Ðukanovića da to učini, stara većina pokrenula je postupak za njegovu smenu, ali o tome mora da se izjasni Ustavni sud, koji je trenutno blokiran.

Iz kabineta Ðurović su rekli za TV Vijesti da sednica parlamenta, na kojoj bi i formalno mogao da se pokrene postupak smene Ðukanovića, još nije zakazana jer još nije prošlo deset dana od podnošenja inicijative za smenu, pa je to moguće 4. oktobra.

Naveli su i da još nije zakazan nastavak sednice od 2. septembra, na kojoj treba da se glasa o smeni Ðurović, a na početku koje je potpredsednica parlamenta Branka Bošnjak dala pauzu na zahtev DF-a.

Kako su objasnili, po Poslovniku, kolegijum predsednice "planira rad zasedanja", a sa obzirom da je sednica prekinuta na zahtev predstavnika DF-a kao predlagača, od njih se očekuje da traže njen nastavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 110 idi na stranu