RHMZ izdao upozorenja: Snažno nevreme napravilo veliku štetu FOTO/VIDEO

Za nešto više od sat vremena na zapadu i jugozapadu zemlje dolazi do razvoja oblačnosti i očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, navodi RHMZ.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/GYORGY VARGA HUNGARY OUT
EPA-EFE/GYORGY VARGA HUNGARY OUT

"U naredna dva sata na zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom", objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije u 16.20 časova.

Pored ove najave, RHMZ je u jutarnjim satima izdao i 5 upozorenja, dok su na području zemlje upaljena i dva meteorološka alarma – narandžasti, koji govori da je vreme opasno, i crveni, koji predstavlja vrlo opasno vreme.

Pored toga, snažne oluje pogodile su područja centralne i južne Evrope, i u njima je poginulo najmanje 13 ljudi, uključujući troje dece.

Kada je o upozorenjima reč, prvo se odnosi na visoke temperature između 36 i 39 stepeni na području cele Srbije.

"Danas na području Srbije veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 36 do 39 stepeni", piše u prvom upozorenju na visoke temperature u celoj Srbiji.

Drugo se odnosi na vremenske nepogode od danas do nedelje 21. avgusta

Od petka uveče do kraja sedmice na području Srbije očekuje se lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavina mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata, navodi se.

Treće upozorenje se odnosi na visoke temperature u Beogradu danas.

"Danas na području Beograda veoma toplo, sa maksimalnom temperaturom oko 37 stepeni, a drugo upozorenje je na vremenske nepogode u glavnom gradu od danas i takođe do nedelje 21. avgusta."

Od petka uveče do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavina, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra. Na snazi je, kao i prethodnih dana, i hidrološko upozorenje zbog niskog vodostaja na rekama.

Do poplava došlo je u Novom Pazaru.

Jak vetar napravio je štetu i u Valjevu.

Slično je bilo i u Obrenovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu