Uhapšeni inspektori SBPOK – pomagali dilerima

Unutrašnja kontrola MUP-a Srbije upala je u prostorije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na Makišu i uhapsila dva inspektora.

Izvor: Tanjug
Podeli
MUP Srbije
MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su policijske službenike SBPOK-a N. U. (38) i Z. Đ. (43) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je danas MUP.

Oni se terete da su 16. decembra 2021. godine, nakon pretresa jednog muškarca i prostorija koje on koristi, pronašli oko pola kilograma marihuane, koju su, bez sačinjavanja službenih akata i obaveštavanja nadležnog tužioca, vratili tom muškarcu i time mu omogućili da izbegne krivičnu odgovornost.

Sumnja se i da je N. U, od 23. februara do 25. marta ove godine, uticao na druge policijske službenike da ne preduzimaju mere i radnje iz svoje nadležnosti prema još jednom muškarcu, iako je znao da se on bavi prodajom narkotika, kako bi izbegao krivičnu odgovornost.

Osumnjičenima N. U. i Z. Đ. odredjeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu