Novi detalji nesreće u Bugarskoj: Oglasio se ambasador Srbije VIDEO/FOTO

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar krenuo je sinoć za Sofiju, kako bi obišao naše državljane povređene u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Bugarskoj.

Izvor: B92
Podeli

"Vozač se okrenuo da spusti sedište"; "Video sam uplakanu decu oblivenu krvlju" FOTO/VIDEO

U nedelju uveče, ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović izjavio za da će otpravnica poslova ambasade Srbije danas pre podne posetiti povređenu decu i videti šta ambasada Srbije može da učini.

Jović je za TV Prva rekao da je desetoro dece povređeneo, a da je jedna odrasla osoba sa težim povredama donjih ekstremiteta.

Prema njegovim rečima, u toku noći na lice mesta stigao i srpski ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"U toku su planovi kako će se dalje nastaviti lečenje dece ili transport povređene dece u druge zdravstvene ustanove. Nepovređena deca i ostali su smešteni u hotelu u Staroj Zagori, koji čekaju da se što pre sastanu sa svojom rodbinom", rekoa je ambasador Jović za TV Prva.

Govoreći o uzrocima nesreće, prema zvaničnim izjavama, nema detalja, glavni tužilac je na terenu i nadležni organi nastoje da utvrde sve relevantne infomacije o tome šta se tačno desilo i zbog čega su istražni organi na licu mesta.

"Najvažnije je da nema poginulih i da su sva deca dobro u principu", dodao je ambasador Jović.

Kako je rekao, što se tiče nepovređene dece, još se ne zna kada će biti prebačeni za Srbiju, ali da će se u što skorijem roku znati o njihovom putovanju ka Srbiji.

Osmoro dece i četvoro odraslih povređeni su u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija, saopštila je bugarska policija.

Kako prenosi "dnevnik.bg", u bolnicu u gradu Stara Zagora je dovezeno 17 dece.

"Najmlađe dete ima šest godina, najstarije 17 godina. Tri deteta imaju modrice i ogrebotine, i oni su išli na snimanje radi postavljanja tačne dijagnoze. Jednom odraslom muškarcu biće neophodno amputirati nogu", rekao je za Starozagorski radio direktor lokalne bolnice Jovčo Jovčov.

"Dnevnik.bg" dodaje reči zamenika glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova, koji je izjavio da je i jedno dete teže povređeno.

Pročitajte i:

* Bilans prevrtanja autobusa u Bugarskoj sa decom iz Srbije; 12 povređeno VIDEO/FOTO

* Ministar Lončar obišao povređene u Bugarskoj: Poznato stanje operisane dece

Autobus je u Bugarsku ušao 7. avgusta i u njemu je bilo 49 putnika, većinom dece.

Oni su bili na smotri folkora na Crnom moru u Sunčevom Bregu, a u nedelju su se vraćali u Srbiju.

Žena koja je putovala autobusom rekla je za "Bi-Bi-Si" da je jedan otac pitao vozača da dete, kome je pozlilo u putu, sedne napred.

Prema njenim rečima, u pokušaju da spusti prednje sedište, vozač je na trenutak izgubio pažnju i tako nenamerno skrenuo udesno.

Deset kilometara ranije autobus je stao da se odmori i da vozač nije bio umoran, dodala je.

Na mesto nesreće otišao je i vršilac dužnosti ministra zdravlja Bugarske Asen Medžidijev, koji će danas ispred bolnice "Stojan Kirković" u Staroj Zagori obavestiti javnost o stanju povređenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu