Ambasador Srbije: 46 na pregledu; Oglasilo se bugarsko Ministarstvo zdravlja o stanju povređenih

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović potvrdio je da je 46 osoba primljeno na dijagnostički pregled u u Univerzitetsku bolnicu u Staroj Zagori.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

"Vozač se okrenuo da spusti sedište"; "Video sam uplakanu decu oblivenu krvlju" FOTO/VIDEO

Prema njegovim rečima, informacije je dobio od Ministarstva spoljnih poslova Bugarske.

"Informisan sam da ima lakše i navodno teže povredjenih, ali o stepenu povreda ćemo moći da govorimo tek kada dobijemo informacije od jedinih nadležnih institucija, a to su Ministarstvo zdravlja Bugarske i bolnica Stara Zagora.

Svi su mi potvrdili da nema mrtvih i da nema nikoga sa vidljivim teškim povredama, što je najvažnije s obzirom da su u pitanju naša deca", rekao je Jović. Ambasador je potvrdio da su sve nadležne institucije u Bugarskoj maksimalno uključene i, prema njegovim rečima, "bar u tom segmentu možemo da budemo sigurni da će naša deca da dobiju punu podršku".

Dodao je da mu se javio veliki broj prijatelja i kolega koji su tražili pomoć.

Jović izjavio je večeras rekao da će otpravnica poslova ambasade Srbije ujutru posetiti decu iz Srbije povređenu u nesreći autobusa na auto-putu Trakija i da će se videti šta ambasada Srbije može nadalje da učini.

Jović je izjavio za Tanjug da za sada nema mnogo informacija o nesreći srpskog autobusa u Bugarskoj, ali je potvrdio je da je od kolega iz Ministarstva spoljnih poslova Bugarske saznao da su autobusom putovali članovi folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice.

Selaković razgovarao sa bugarskim kolegom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je večeras sa ministrom inostranih poslova Bugarske Nikolajem Milkovom o stanju putnika iz autobusa koji se prevrnuo nedaleko od Stare Zagore u Bugarskoj.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sva povređena deca su hospitalizovana i dva ministara će biti u stalnoj vezi zbog razmene informacija o njihovom oporavku.

Milkov je preneo da u udesu nije bilo poginulih i da će porodice povređenih biti kontaktirane, izrazivši nadu da će uskoro moći da budu sa svojom decom.

Podsećamo, autobus sa 48 srpskih državljana, doživeo je saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija, i tom prilikom poređeno je 17 osoba.

Oglasilo se Ministarstvo zdravlja

Bugarsko Ministarstvo zdravlja oglasilo se o stravičnoj nesreći koja se dogodila u Bugarskoj, kada je došlo do prevrtanja autobusa srpskih registarskih oznaka, koji je prevozio decu.

"U vezi sa saobraćajnom nezgodom sa autobusom sa decom, na AM Trakija, km 216 u pravcu Sofije, Ministarstvo zdravlja obaveštava: Hitna pomoć filijala CSMP u Slivenu i Staroj Zagori odmah je reagovala na poziv koji je stigao nešto posle 20.00 časova. Na licu mesta izvršena je procena stanja povređenih i osobe, kod kojih je utvrđena potreba za bolničkim lečenjem, odmah su prevezene na lekarsku pomoć u bolničkim uslovima", navodi se u saopštenju i dodaje: "Prema prvim informacijama, hospitalizacija je potrebna kod 8 dece i 4 odrasle osobe. Jedno dete i jedna odrasla osoba su u težem stanju", saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu