"Vozač se okrenuo da spusti sedište"; "Video sam uplakanu decu oblivenu krvlju" FOTO/VIDEO

Ministar unutrašnjih poslova Ivan Demerdžiev saopštio je da je za sada prva verzija udesa da je vozač bio rastresen i zbog toga izgubio kontrolu nad autobusom.

Izvor: B92
Podeli

Autobus sa decom iz Srbije se prevrnuo u Bugarskoj: Najmanje 17 povređenih, najmlađi šestogodišnjak VIDEO/FOTO

Ovo je za bugarske medije izjavio ministar unutrašnjih poslova Ivan Demerdžijev.

Jedna od putnica koja je bila u autobusu rekla je za Bi-Bi-Si da se vraćaju sa primorskog folklornog festivala u Beograd.

Prema njenim rečima, pažnju vozača je odvratio otac koji je želeo da sedne ispred jer se nije osećao dobro. Kako je ispričala, u pokušaju da spusti prednje sedište, vozač je posegnuo i skrenuo pogled sa puta i tako nenamerno skrenuo udesno.

Ona je naglasila da je 10 km ranije autobus stao da se odmori i da vozač nije bio umoran.

"Jedan od roditelja u autobusu je hteo da sedne na prednje sedište pored vozača. Okrenuo se da otvori sedište i tako se okrenuo volan", rekla je ona za bugarski portal Nova.bg.

Policija je na terenu i dalje i u toku je uviđaj. Prema navodima bugarskih medija, u autobusu je bilo 49 putnika koji su se vraćali u Beograd sa festivala folklora na moru. Nesreća se dogodila oko 20.10 na 216. km u pravcu Sofije, nedaleko od Stare Zagore.

Krvava deca

Svedok nesreće koja se danas dogodila u Bugarskoj kada se prevrnuo autobus sa srpskim registarskim oznakama rekao je za Nova.bg da su svi koji su bili u vozilima Hitne pomoći pri svesti. Međutim, video je i jedno dete i dve odrasle osobe, koji su bili u vidno lošem stanju.

"Ne želim nikome da vidi takav prizor. Uplakanu decu oblivenu krvlju", rekao je Teodor koji je pomagao putnicima iz autobusa.

Dodao je da je čuo da je jedan od vođa dečje grupe rekao da je u autobusu bilo 48 putnika.

Kako navodi Nova.bg, mnogi automobili koji su bili u prolazu zaustavili su se, a povređenima je u pomoć priteklo na desetine ljudi.

Pomagao i lekar na putu

Svedoci navode da je prvu pomoć povređenima pruđio j jedan lekar.

"Bio je jedan doktor koji je govorio kako pomoći povređenima kome šta da radi. Trebalo bi da naprave spomenik ovom čoveku", rekao je očevidac.

Mokar kolovoz

Stanimir Stanev, zamenik glavnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova naveo je da je u momentu nesreće kolovoz bio mokar, ali nije precizirao da li to ima veze sa uzrokom udesa.

Očevidac u automobilu koji je putovao iza autobusa rekao je za bugarske medije da je video kako vozilo izlazi iz trake pre nego što se prevrnuo. Portal navodi da u nesreći i prevrtanju nije učestvovalo druugo vozilo.

Bugarski mediji navode i da su policajci, koji su stigli na lice mesta testirali su vozača autobusa alkotestom, i njihova reakcija nije pokazala da je pijan, rekli su očevici.

Međutim, ni ta informacija nije zvanično potvrđena niti demonatovana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 82 idi na stranu