Cela Srbija "narandžasta"; RHMZ ponovo upozorio na nepogode

Beograd -- Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja da se u celoj Srbiji očekuju vremenske nepogode, a na snazi je narandžasti meteoalarm.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

RHMZ upozorava da se u Srbiji danas očekuju vremenske nepogode.

"Danas se lokalno očekuju obilne padavine i grad, u zoni pljuska i jak vetar", saopštio je RHMZ. Što se tiče Beograda, izdato je posebno upozorenje.

"U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom, većom količinom padavina i jakim vetrom u zoni pljuska", navodi RHMZ.

Zbog kiše i grmljavine na celoj teritoriji Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, što znači da vreme može biti opasno.

"Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", saopštio je RHMZ.

Kasnije posle podne lokalno se očekuju obilne padavine

Kasnije posle podne u Srbiji se lokalno očekuju obilne padavine, ponegde i grad, a u zoni pljuska i jak vetar, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. I na području Beograda, kasnije posle podne lokalno je moguć jak pljusak sa većom količinom padavina za kratko vreme, ponegde i grad, a u zoni pljuska i jak vetar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu