Mediji: Počinju pregovori o formiranju Vlade

Beograd -- Pregovori o formiranju Vlade počinju danas i trajaće sedam dana, saznaju nezvanično Večernje Novosti.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc
Ilustracija: Depositphotos/ Toskanainc

Taj list prenosi da je sasvim realno da Srbija dobije novu izršnu vlast najkasnije u četvrtoj nedelji avgusta.

Prema informacijama tog lista, šef države i predsednik naprednjaka Asandar Vučić trebalo bi da se sastane sa čelnim ljudima stranaka za koje se veruje da će biti deo vladajuće većine koja se, kako je ukazano, praktično nazrela prilikom nedavnog glasanja za prvog čoveka Narodne skupštine, a kako bi u neposrednom razgovoru utvrdili temeljne pricipe budućeg kabineta.

"To znači da bi na pregovore sa šefom SNS i njihovom delegacijom, trebalo da dođu socijalisti sa Jedinstvenom Srbijom, Savez vojvođanski Mađara, Partija ujedinjenih penzionera Srbije i Socijaldemokratske partije Srbije koji su sa ukupno 154 glasa, zajedno sa naprednjacima glasali za izvbor Vladimira Orlića za predsednika parlamenta", piše taj list.

Navedeno je da će se u direktnim razgovorima, osim strateških državnih pravaca utvrditi i kadrovska struktura ministarskog tima.

"Plan je da se po završetku pregovora, početkom ili krajem naredne sedmice održi i sednica predsedništva naprednjaka na kojoj bi se potvrdio spisak članova vlade, kao i ime mandatara, nakon čega bi se okupio Glavni odbor najjače stranke u Srbiji koji bi verifikovao dogovor", navodi se u tekstu. Potom bi se, kako je navedeno, i formalno stekli uslovi za promociju novih "stanara " u Nemanjinoj 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu