Nova provokacija: Grafiti sa psovkama na albanskom jeziku na srpskoj kući; "Čekamo da se neko oglasi" FOTO

Uvredljivi grafiti sa psovkama na albanskom jeziku ispisani su noćas na zidu kuće Stanoja Dimitrijevića kod Prištine, preneli su RTS-u preostali Srbi u tom selu

Izvor: RTS
Podeli

U kući Dimitrijevića niko ne živi, vlasnik je preminuo, a poruke su jutros primetili susedi. Kuća se nalazi na pedesetak metara od pravoslavne crkve u Donjoj Brnjici.

Osim na zidu, uvredljive poruke prema Srbima i Srbiji ispisane su i na asfaltu i banderi.

Srbi u Donjoj Brnjici kažu da svaka ispisana poruka kod njih izaziva uznemirenje, ali da je dobro da su meštani suzdržani jer, kako kažu, Albanci u selu očigledno žele da isprovociraju.

U Donjoj Brnjici je pre sukoba na KiM živelo više od 1.500 Srba, a danas ih je oko 350. U tom selu se u poslednjih desetak godina omasovila prodaja srpskih kuća i imanja, navodi RTS.

Petković: Osuditi!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da su na porodičnoj kući Dimitrijevića u Donjoj Brnjici osvanuli uvredljivi grafiti mržnje i poručio da su gnusne poruke lice vlasti u Prištini i njihova mrlja.

"Ostaje da vidimo hoće li neko iz međunarodne zajednice osuditi ovaj necivilizacijski čin!", napisao je Petković na Tviteru.

On je objavio fotografije uvredljivih grafita koji su ispisani na kući Dimitrijevića, kao i na asflatu u Donjoj Brnjici kod Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 54 idi na stranu