Vučić objavio video: Teška sedmica za nama VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" kako je izgledala njegova radna nedelja.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC
FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Vučić je sa pratiocima podelio dešavanja iz teške sedmice koja je za nama. Kako je predsednik Srbije rekao pre nekoliko dana, događaji u vezi sa Kosovom i Metohijom i jednostranim potezima Prištine bili su najteži za njega u poslednjih nekoliko godina.

"Ova radna nedelja počela je teško i u znaku još jedne provokacije privremenih institucija u Prištini. Tim povodom sam se obratio javnosti, kako bih građanima Srbije predočio situaciju i poziciju naše zemlje. Održan je i sastanak u generalštabu Vojske Srbije, na kojem sam detaljno informisan o razvoju stanja na terenu, kao i o potencijalnim opasnostima i rizicima po naš narod na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom, razmenio sam mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu sa posebnim akcentom na događaje na Kosovu i Metohiji, dok sam sa ambasadorom Države Katar, Farisom Rumijem Al Naimijem, razgovarao o načinima za unapređenje saradnje između naših zemalja, za koje postoji veliki obostrani interes.

U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, dogovorio sam se da nastavimo direktnu komunikaciju u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i bezbednosti srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Radna nedelja, koja je počela sa mnogo teškoća i izazova, završena je obeležavanjem Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", na kojem smo ponovili apel za mir, ali i obećanje da nijedna nevina srpska žrtva neće biti zaboravljena", napisao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu