Kurti snimio spot: "Opsednut osvajanjem severa KiM"

Pokret Samoopredeljenje objavio je na društvenim mrežama dvominutni promo spot u kome se navodi da su za vreme Kurtija započete "drastične promene".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/OLIVIER HOSLET
EPA/EFE/OLIVIER HOSLET

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, ocenio je danas da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti opsednut osvajanjem severa Kosova i Metohije i da mora da snima spotove da u to ubedi sebe.

"Koliko je Aljbin Kurti opsednut osvajanjem severa Kosova i Metohije, pa mora da snima spotove da u to sebe ubedi?", napisao je Petković na Tviteru povodom objavljivanja spota Kurtijevog Samoopredeljenja, u kojem se tvrdi da su za vreme Kurtijevog manadata na severu KiM uspostavljeni, kako se navodi, "red i zakon".

Petković ističe da su srpske sredine na KiM za Kurtija misaona imenica, a da "ako mu je lakše da živi u paralelnoj realnosti, tu pomoći nema!"

U spotu nije dozvoljeno održavanje srpskih izbora i referenduma, na severu uspostavljen red

Pokret Samoopredeljenje objavio je na društvenim mrežama dvominutni promo spot u kome se navodi da su za vreme mandata kosovskog premijera Aljbina Kurtija započete "drastične promene" i da je na severu Kosova "uspostavljen red i zakon kao ni u jednom drugom delu Republike Kosovo", prenosi Danas.

"Za samo godinu i po dana vlade premijera Kurtija, srpski referendum nije mogao da se održi. Srpski izbori, koji su 20 godina održavani bez problema, nisu dozvoljeni. Struja koja se nije plaćala 20 godina naplaćivaće se od sada", navodi se u snimku.

U snimku tog pokreta, čiji je Kurti lider, naveli su i da su izgrađene tri nove policijske stanice „tamo gde je ranije policija išla samo helikopterom“.

"Neocarinjena roba je konfiskovana. Putevi za krijumčarenje su zatvoreni. Čvorišta za kriptovalute su zatvorena. Laboratorije za proizvodnju droge su zatvorene. Uspostavljen je red i zakon kao ni u jednom drugom delu Republike Kosovo", naveli su iz Samoopredeljenja.

Dodali su da su "saradnici Srpske liste i njenog potpredsednika Milana Radoičića zajedno sa Srbijom imali koristi od nedostatka vladavine prava u tom delu".

"To je, dakle, Sever koji su nam ostavili, teritorija koja je njima donosila prihode, a Srbiji nove mogućnosti kolonizacije. Međutim, sada je jasna promena stanja na terenu", navodi se u spotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu