"Poseta Abazovića ne predstavlja nikakav istorijski momenat"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da poseta premijera Crne Gore Dritana Abazovića Srbiji ne predstavlja nikakav istorijski momenat.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: . EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: . EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je rekao da je on dobrodošao u Srbiju, ali da bi mu bilo drago da vidi da Crna Gora jednom povuče neki potez koji nije antisrpski.

"Tenzije uvek treba da se smanjuju. Šta će predsednik Vlade Crne Gore nego da dođe u Srbiju, šta tu ima neprirodno i istorijsko", rekao je ministar Vulin.

Govoreći o naredbi predsednika Aleksandra Vučića o povlačenju posebne mere za poslanike crnogorskog parlamenta prilikom ulaska u Srbiju, ministar je objasnio da one nikada nisu bile primenjene na građane Crne Gore, koji su u Srbiji dobrodošli, već na poslanike koji su glasali da je Srbija genocidna država.

"Predsednik Aleksandar Vučić me nije molio, izdao je naređenje. On je predsednik svih Srba, a ja kao ministar unutrašnjih poslova sam dužan da slušam i poštujem odluke predsednika svih Srba. Ovo je organizovana i uređena država, nismo mi Crna Gora", kazao je ministar Vulin.

Naglasio je da sve te koji su glasali u crnogorskom parlamentu za to da je Srbija genocidna država treba da bude sramota.

"Sram ih bilo i ne znam šta traže u Srbiji. Ne znam kako ih nije sramota da dođu na Vračar da obilaze svoje stanove i da vide hoće li još nešto kupiti u, kako oni misle, odvratnoj genocidnoj državi koja je napravila genocid u Srebrenici. Sram ih bilo, žao mi je što dolaze u Srbiju i što se prave kao da ništa nisu glasali i uradili", kazao je ministar Vulin.

"Vi ste glasali..."

"Kako vas nije sramota, vi ste glasali da je to genocidna tvorevina. Parlament Albanije nije glasao za to da je Srbija genocidna, a vi ste glasali za to. I onda dođete na Vračar ne biste li obišli deset stanova, ili kupili jedanaesti", rekao je ministar Vulin gostujući u jutarnjem programu na televiziji Pink.

Naglasio je da Srbija i Crna Gora treba da imaju dobre odnose, da je puno Srba u Crnoj Gori i građana Crne Gore u Srbiji i da dve države treba da imaju najbolje moguće odnose, ali da se ne možemo praviti da je to nešto previše srdačno i da će Crna Gora na prvoj krivini, bude li trebalo nešto loše da se desi Srbiji, uraditi baš to što se od nje traži.

"Ne sumnjajte da će ovi što su glasali za Rezoluciju o Srebrenici, a toliko im je stalo da uđu u Srbiju sa diplomatskim pasošem, opet glasati protiv Srbije gde god budu mogli", ocenio je ministar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu