Rešenje? "Da Rusija ode iz Ukrajine"

Berlin -- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je u utorak telefonom sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Sve o ratu u Ukrajini pratite u Live Blogu B92.

Nemački kancelar i ukrajinski predsednik su se saglasili da je za diplomatsko rešenje potrebno da Rusija ode iz Ukrajine.

"Oni su se složili da bi diplomatsko rešenje između Ukrajine i Rusije zahtevalo momentalni kraj neprijateljstava sa ruske strane i povlačenje ruske vojske iz Ukrajine", naveo je portparol u saopštenju, preneo je Rojters.

Oni su, takođe, razgovarali o načinima na koji može da se pomogne Ukrajini i složili su se da ostanu u bliskom kontaktu, dodao je portparol.

Nešto ranije, Zelenski je rekao da je sa Šolcom razgovarao o situaciji na prvoj liniji fronta ukrajinskog rata protiv Rusije, a bilo je reči i o dodatnim sankcijama Moskvi kao vidom pritiska.

"Imao sam produktivne razgovore sa nemačkim kancelarom. Razgovarali smo o situaciji na prvoj liniji fronta, daljem pritisku na Rusiju, pooštravanju sankcija, mogućnostima za mir", naveo je Zelenski na Tviteru.

On je dodao da Ukrajina računa na dalju podršku Nemačke za njegovu zemlju na putu ka punom članstvu u Evropskoj uniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu