Skandal u Sarajevu: Dodik "iskulirao" sve VIDEO

Milorad Dodik odbio da se fotografiše sa administratorkom američke Agencije za međunarodni razvoj Samantom Pauer i američkim ambasadorom Erikom Nelsona.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ale_Mi/Depositphotos/Ilustracija
Ale_Mi/Depositphotos/Ilustracija

Kako su preneli federalni mediji, srpski član Predsedništva BiH je nakon pozdravljanja, pre današnjeg sastanka, prošao i seo na svoje mesto.

Protokol je da se članovi Predsedništva BiH fotografišu s gostima ispred zastava BiH, a potom održe sastanak, ali je, prenosi sarajevska N1 tv, Dodik samo odmahnuo rukom i prošao.

Rukom je odmahnuo i Komšić, što se, kako se navodi, vidi na prvom snimku koji je medijima prosleđen integralno iz Pres službe, ali ubrzo potom poslata apdejtovana verzija na kojoj je ovaj čin ne vidi.

A onda je objasnio da nije znao

"Žao mi je što Samanta Pauer nije imala priliku da posjeti Republiku Srpsku i ne mogu da verujem da njen boravak od tri dana nije mogao da uključi i Srpsku. To sasvim dovoljno govori o njihovom poštovanju institucija Republike Srpske", rekao je on, nakon satstanka, dodajući da nije znao da je protokolom predviđeno i zajedničko fotografisanje.

"Mi ostajemo posvećeni miru u BiH i mir je prioritet. Nećemo stavljati status Srpska u prioritet ukoliko ne znači mir, ali je bitno naglasiti da stvari kojima svedočimo nisu u skladu sa Dejtonskim sporazumom i ne predstavljaju demokratiju", dodao je još Dodik.

Na posebnoj konferenciji za medije je rekao i da ima "informaciju da Tužilaštvo BiH po nalogu 'Amerikanaca' kopa po starim predmetima, pokušava se naći nešto protiv njega, i da se podigne optužnica za korupciju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu