"Bajden će reći Putinu"

Predsednik Džo Bajden će na sastanku reći ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da su SAD rešene da se odlučno suprotstave svim gresivnim akcijama Moskve.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER
Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

To je izjavio američki državni sekretar Entoni Blinken, govoreći o odbrani suvereniteta Ukrajine

Blinken je za Rojters rekao da će kada dvojica predsednika budu razgovarala Bajden takođe Putinu izneti želju SAD za većom predvidljivošću i stabilnošću u odnosima sa Rusijom.

I Bela kuća je danas potvrdila da je administracija američkog predsednika Bajdena spremna da uvede sankcije ili druge mere protiv Rusije ako odluči da izvrši invaziju na Ukrajinu.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je danas da ruski predsednik Vladimir Putin preduzima pripremne korake, koji bi omogućili da izvrši invaziju na susednu zemlju, i da SAD žele da budu spremne i za takvu mogućnost zbog koje su izrazile ozbiljnu zabrinutost, preneo je Rojters.

Zvaničnica Bele kuće je rekla da se SAD spremaju za mogući razgovor sa Putinom kako bi se razmotrilo to pitanje.

Kremlj je danas saopštio da su okvirno dogovoreni vreme i datum sastanka odnosno video konferencije između predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, ali da Moskva čeka da dobije i konačnu potvrdu Vašingtona.

Savetnik ruskog predsednika Juri Ušakov rekao je da će do razgovora dvojice lidera doći u narednih nekoliko dana, preneo je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu