Knežević o navodnom državnom udaru: "Brutalna montaža"

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević najavio je da će taj savez podneti još jednu krivičnu prijavu poritiv glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic
Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic

Kako je istakao poslanik crnogorskog parlamenta i predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, on je to najavio zbog iznošenja novih detalja koji bacaju drugačije svetlo u vezi sa brutalnom umešanošću SDT-a i ANB u režiranju navodnog "državnog udara", na izborni dan 2016.

Knežević je na konferenciji za novinare rekao da je Katnić na jučerašnjoj zatvorenoj sednici tog odbora izneo neke nove detalje u vezi sa tim slučajem.

"A to je da je onaj prvi svedok Paja Velimirović, koji se u iskazu setio Mojkovačke bitke, ustvari to uradio po nalogu izvesnog popa kome se ispovedio u nekom manastiru, a on mu je rekao da se javi Centru bezbednosti. To je novi element koji baca svetlo na ono što je bila brutalna montaža", kazao je Knežević.

Katnić je, dodao je Knežević, juče saopštio da je postojao i drugi scenario.

"Milivoje Katnić je juče saopštio da je postojao i drugi scenario. Katnić je rekao da je planirano masovno krvoproliće stanovnika Rožaja od pripadnika DF-a...", rekao je.

Tražiće, kazao je, da taj Katnićev iskaz bude predočen veću kojim predsedava Zoran Radović na ponovljenom sudjenju u predmetu "državni udar".

“Dejan Peruničić je iznajmio kuću od Siniše Stojkovića i tu čuvaju 45 kalašnjikova za koje nas optužuju za državni udar”, rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu