U pravu je? Zaratiće se na Balkanu?

Profesor na američkom Univerzitetu "Džons Hopkins" Danijel Server okarakterisao novu Vladu kao “prosrpsku” i “prorusku”.

Izvor: Analitika
Pošaljite komentar
 1. Oва врећа, да не кажем чега, је заспала у деведесетим и врти стару плочу антисрпског лобирања, јер ништа друго и не зна.
  (Зоки, 30. novembar 2023 03:53)

  # Link komentara

 2. sve nemire, ratove i mržnju na balkanu proizvode isklučivo :amefrka, engleska, nemačka , francuska, italija, austrija kao što su to činile da sada
  (iva, 29. novembar 2023 17:59)

  # Link komentara

 3. Jel? A sta je uradila Evropa? Primili su u uniju Bugare, Rumune, Litvance itd.... Zemlje gde i dan danas cveta kriminal, korupcija, bezakonje. Naravno cilj je bio odlepiti ih od Rusije i uvuci u Nato. Tako da imaju sto vise topovskog mesa kada za to dodje vreme. A nas lazu, mazu i ucenjuju ne znam ni sam vec koliko. I samo nizu nove ucene, sta god im damo, traze jos. Referendum pa da zavrsimo vise s pricom o Evropi. Vozac sam i video sam Evropu, ima dobrih stvari, lepo uredjenih. Ali ima i trulezi iznutra.
  (Milan, 29. novembar 2023 09:22)

  Morate priznati da se Srbija ne ubija prilagodbom. Prije 10 godina bili ste bliže članstvu EU nego danas. Dolazim u Srbiju držati predavanja što se treba napraviti u našoj struci. Prije 10 godina, moji kolege, srbijanski stručnjaci, uglavnom državni službenici, imali su više elana i volje, dok danas to više nije slučaj. Manje-više naša edukacija se nije puno razlikovala, dok danas je to druga stvar. Stariji kolege su izgubili nadu da će Srbija ikada ući u EU i za to isključivo krive EU. Ljudi srednjih godina su sumnjičavi, ali bi ipak željeli biti dio zajednice zbog svoje djece. Ima i onih koji žele priključenje Rusiji. Najmlađi dio struke želi u EU, želi slobodno putovati, ali se ne želi odvojiti od Rusije, što mi je čudno. Mnoge EU propise niste uvrstili u svoje, niste sukladno tome organizirali inspekciju, a prošlo je 10 godina od hrvatskoh ulaska. Ne znam što bih rekla, osim da svaki put vidim da se Srbija vraća korak natrag.
  (zg232, 29. novembar 2023 11:20)

  # Link komentara

 4. оно што видимо је да амерички пулени на балкану из све снаге покушавају да испровоцирају Србе на реакцију. Cвакодневно смишљају и изводе нове провокације ...
  (Goran, 29. novembar 2023 10:36)

  # Link komentara

 5. mi da gledamo nas insteres a ne ruski ili americki. da saradjujemo sa njima ali da ne ratujemo za njihove interese.
  (aparat, 29. novembar 2023 10:29)

  # Link komentara

 6. Plaše narode na Balkanu da bi ih držali u pokornosti. Ko sa kim da zarati kad su svi sem Srbije u NATO, ili pod njegovom zaštitom kao BiH.
  Nego im ne ide u Ukrajini protiv Rusa pa ih napadaju da hoće izazvati rat na balkanu.
  (Bob, 29. novembar 2023 10:23)

  # Link komentara

 7. Ja se secam da smo imali sanse pre svih njih da udjemo u EU kao Juga, otvoreno nam je nudjeno ali drugovi komunisti svi su zeleli da budu predsednici kalifi umesto kalifa pa smo tako malo upali u platni promet pa se malo pobili i sad EU nam kriva???
  (Jaki, 29. novembar 2023 09:49)

  U tadašnju EEZ (EU), a ni danas, ne može ni jedna zemlja sa komunističkim i socijalističkim društvenim uređenjem.
  (sladoledsmesom, 29. novembar 2023 10:17)

  # Link komentara

 8. Jel? A sta je uradila Evropa? Primili su u uniju Bugare, Rumune, Litvance itd.... Zemlje gde i dan danas cveta kriminal, korupcija, bezakonje. Naravno cilj je bio odlepiti ih od Rusije i uvuci u Nato. Tako da imaju sto vise topovskog mesa kada za to dodje vreme. A nas lazu, mazu i ucenjuju ne znam ni sam vec koliko. I samo nizu nove ucene, sta god im damo, traze jos. Referendum pa da zavrsimo vise s pricom o Evropi. Vozac sam i video sam Evropu, ima dobrih stvari, lepo uredjenih. Ali ima i trulezi iznutra.
  (Milan, 29. novembar 2023 09:22)

  Ja se secam da smo imali sanse pre svih njih da udjemo u EU kao Juga, otvoreno nam je nudjeno ali drugovi komunisti svi su zeleli da budu predsednici kalifi umesto kalifa pa smo tako malo upali u platni promet pa se malo pobili i sad EU nam kriva???
  (Jaki, 29. novembar 2023 09:49)

  # Link komentara

 9. Jel? A sta je uradila Evropa? Primili su u uniju Bugare, Rumune, Litvance itd.... Zemlje gde i dan danas cveta kriminal, korupcija, bezakonje. Naravno cilj je bio odlepiti ih od Rusije i uvuci u Nato. Tako da imaju sto vise topovskog mesa kada za to dodje vreme. A nas lazu, mazu i ucenjuju ne znam ni sam vec koliko. I samo nizu nove ucene, sta god im damo, traze jos. Referendum pa da zavrsimo vise s pricom o Evropi. Vozac sam i video sam Evropu, ima dobrih stvari, lepo uredjenih. Ali ima i trulezi iznutra.
  (Milan, 29. novembar 2023 09:22)

  # Link komentara

 10. Samo slepi i gluvi ne znaju ko je napravio haos na Balkanu, a i šire po kugli zemaljskoj.
  A posle haosa, naravno da postoji potreba da baš oni budu tu i kontrolišu situaciju na svoj način...
  (Gazimestan, 29. novembar 2023 09:09)

  # Link komentara