1. Stanje na terenu u svetu je pokazalo da Kosovo* ipak nije bilo izolovan slučaj.
  (Pandora box, 29. novembar 2023 06:15)

  # Link komentara

 2. Istina je negde na sredini.
  Naravno poučen iskustvom kako je zapad pisao o nama 90tih više verujem Rusima.
  Mene više zanima to što su načelniku generalštaba Ukrajinskih snaga ubijen pomoćnik i otrovana žena, baš me zanima ko je to uradio i šta će se dalje dešavati oko toga.
  Takođe mi je zanimljiva ova ekstremno zapaljiva izjava da će Ukrajina biti primljena u NATO nakon rata a zna se da Rusija neće bez garancija da se to neće desiti.
  Mnogi su zaboravili jednu stvar kompletna Ruska tehnika se lagano kreće po snegu i ledu dok NATO se zaglavljuje u blatu i snegu postoji nebrojeno snimaka toga u poslednjih 10ak dana,što će reći da je teško da će biti pauze preko zime.
  Ko će na kraju pobediti videćemo ali mi nekako deluje da će ovo još par godina trajati jer Rusi neće pristati na poraz to je sigurno.
  (Bolontiku, 28. novembar 2023 23:29)

  # Link komentara

 3. U smislu gubitaka ljudskih zivota,najbolje je da jedna od strana potpise kapitulaciju.U slucaju primirja ,obe strane bi koristile pauzu za popunjavanje snaga,nabavku novog naouruzanja.Poslije nekog vremena"tarapana"bi ponovo pocela. Kapitulacija,naravno ne bi bila kapitulacija,nego onako umotana u celofanu.Kao sto smo i mi pobedili NATO.E tako bi u ovom trenutku voleo da se zavrsi rat tamo.Voljeli mi to ili ne u stvarnosti stvari tako zvuce.Dobili smo i mi po tamburi od NATO,Al sada uzivamo u pobedi nad njima.Mada Ukrainska pobeda mi i ne zvuci tako velikom.Druga opcija im je da ne postanu jos jedna Palestina.Drevna drzava ,bez teritorije,i bez naroda.
  (30ka, 28. novembar 2023 23:00)

  # Link komentara

 4. Braćo Rusi samo jako.
  (Slobodan, 28. novembar 2023 19:41)


  Ala si ti naivan.
  Po čemu smo braca?
  Rusija glasala za sankcije SRJ 1992.
  Rusija naoruzala Hrvatsku vojsku, bez njihovog oružja ne bi još ušli u Knin.
  Rusija priznala nezavisnost Hrvatske 2 meseca pre SAD.
  Jeljcin odlikovao ustasu Tudjmana a drug Putko odlikovao ustasu Mesića. Ako su ti Rusi braca onda ti i Tudjman i Mesić dodju braca.
  Opljačkali nas za Naftnu industriju.
  Rusija medju prvima priznala nezavisnost Crne Gore, pre Albanije, Hrvatske, Nemacke itd.
  Ruski ambasador pre 2 godine u Zagrebu nosi svece na Tudjmanov grob i izjavljuje kako je Franjo bio veliki drzavnik.
  Ruska ulaganja duplo veća u Hrvatsku nego u Srbiju.
  Po čemu smo onda braca?
  (Zerajic sivi soko, 28. novembar 2023 22:18)

  # Link komentara

 5. pa ,g.Stoltenberg radi u interesu Rusije, neverovatno da Evropa to ne vidi...
  (analitičar bez portfelja, 28. novembar 2023 22:00)

  # Link komentara

 6. Slava Rusiji, napred Rusija
  (Rusija do londona, 28. novembar 2023 21:56)

  # Link komentara

 7. Ali prosto neverovatno da rusi nisu slomljeni. Sto pre mir - ne ginite dzaba ukrajnci !!! Amwri vas ugurali u rat.
  (SrbinMusliman, 28. novembar 2023 21:53)

  # Link komentara

 8. E ako je hil tamo rekao mora da je tako nego sta ćemo sa kamionima koji rade u usa
  (super, 28. novembar 2023 21:52)

  # Link komentara

 9. Zelenski svakako mora da ode, ako misli da se Rusi zaustave.
  (limar marli, 28. novembar 2023 21:45)

  # Link komentara

 10. Hilu je malo što određuje šta Srbija može da radi u svojoj spoljnoj i u unutrašnjoj politici, sad je počeo to da radi i Ukrajini.
  (P. V., 28. novembar 2023 21:32)

  # Link komentara

 11. Vec godinama nisam nista smesnije procitao: Ukrajinci proizvode drogu u Rusiji, pazi molim te, nemaju oni preca posla, nego da proizvode drogu u krvnickoj zemlji.
  (edi, 28. novembar 2023 20:54)

  # Link komentara

 12. Hil treba pod hitno da se istera iz Srbije
  (simpo, 28. novembar 2023 19:47)

  # Link komentara

 13. Braćo Rusi samo jako.
  (Slobodan, 28. novembar 2023 19:41)

  # Link komentara

 14. Eto Rusa uskoro na Dunavu, ima da se cesete i gde vas ne svrbi.
  (US Citizen, 28. novembar 2023 17:40)
  Neko im je pogrešno rekao da je Dunav na jugu, i zbog tiga stalno idu nazad. Možeš li to da ih uputiš na pravi smer?
  (Za sedam dana u Mrčajevcima, 28. novembar 2023 19:32)

  # Link komentara

 15. Slava Rusiji!
  (Englez iz Šibenika, 28. novembar 2023 19:00)

  # Link komentara

 16. Jadna Rusija kad ju Kadirov brani.
  (omniameamecumporto, 28. novembar 2023 18:20)

  # Link komentara

 17. (Pero)
  Da je Ukrajina demokratska zemlja svih njenih gradjana, pa i Rusa, sa postovanjem njihovih prava, do sukoba ne bi ni doslo.
  (sin lovca na medvede, 28. novembar 2023 18:09)

  # Link komentara

 18. Eto Rusa uskoro na Dunavu, ima da se cesete i gde vas ne svrbi.
  (US Citizen, 28. novembar 2023 17:40)

  # Link komentara

 19. @Mare
  Šojgu je ministar odbrane,to je politička funkcija.U mnogim zemljama su ministri odbrane žene,da li one planiraju vojne operacije.Boris Tadić je bio ministar odbrane iako je psiholog,zatim mnogi drugi bez vojne škole,ne znam zašto ste se uhvatili za Šojgua i njegovu školu.
  (rajko, 28. novembar 2023 17:26)

  # Link komentara

 20. Zamislite te cifre sa obe strane. To su brojevi ali to je narod. Otac,sin,brat,majka,ćerka,baba,deda... Koliko je porodica ostala bez hranitelja,recimo u Ukrajini. Kako preziveti. Barabe,fukare ce preziveti. Gde su porodice vrha Ukrajine, Rusije. Znamo mi dobro kako to ide. Znamo ko gine. Samo se zamislite u Gazi oko 6000 dece. Samo cifre...Oni koji vode rat čitamo po imence i nema mrtvih.
  (Mumi, 28. novembar 2023 16:30)

  # Link komentara

 21. Pa koliko je Ukra stradalo ako je ovoliko Rusa? Sa ovom cifrom su trebali bar Krim da osvoje i da dodju na pola puta do Moskve.
  (Raso, 28. novembar 2023 07:23)

  sa navedenom cifrom (300 hiljada) su bar odbranili kijev, povratili herson i harkovsku oblast, i prisilili protivnika na ukopavanje. naravno, cifra sigurno jeste preterana ali ne više od duplo. taj broj objašnjava zašto su rusi posle skoro 2 godine od početka specijalne operacije zakucani na 18 odsto teritorije - da su gubici bili manji, osvojeni procenat bi sad bio veći.
  (neutralni felš, 28. novembar 2023 16:25)

  # Link komentara

 22. Sve sto je rekao Hil je u pravu, ali se odnosi na Ameriku! Ovo je samo zamena teza. Optuzi drugog, pa nema veze… Slupace im se o glavu kad tad.
  (Rakbo, 28. novembar 2023 16:21)

  # Link komentara

 23. Mir ce biti sklopljen samo ako Ukrajina bude nakon zavrsetka rata neutralna. Rusiju ne interesuju toliko nove teritorije.
  (Dejan, 28. novembar 2023 16:09)

  # Link komentara

 24. Mišljenja se zasnivaju na vrlo selektivnim detaljima pa stvarno deluju detinjasto. Logično je da većini odgovara da uprosti situaciju kako bi sam sebi podržao mišljenje, ali... Uprkos tome držimo se činjenica. Ukrajina je imala i slobodu i nezavisnost zahvaljujući Minskim sporazumima. Samim nepoštovanjem tog sporazuma ona je sama sebi ugrozila svoju državnost. Posledica su sada očigledne. Shvatam ja da Ukrajincima možda više nije odgovarao sporazum koji su potpisali, ali onda su trebali da pozovu Rusiju na pregovore kako bi sklopili neki novi. Umesto toga oni su otrčali u NATO i tražili članstvo. Prilično nasilnički zar ne? Političke greške i politička nesposobnost su uvukle Ukrajinu u rat. Jedina razlika koja se pravi je da li su u sukob uključeni Rusi ili neko drugi. Čak i ako dokumentovane ruske žrtve u Donbasu, mnogo pre početka ovog sukoba, svedete na nivo ruske propagande i dalje ostaje nepremostiv problem nepoštovanja sporazuma sa Rusijom koji je bukvalno bilo kršenje međunarodnog prava. Nacističkoj Nemačkoj posle poraza nije suđeno zato što su u ratnim dejstvima ubijali vojnike branioce ili za masovno stradanje saveznika prilikom iskrcavanja u Normandiji. Suđeno im je zbog genocida dokumentovanih koncentracionim logorima i streljanjem i sakaćenjem civila. Poraz Ukrajine bi podrazumevao i nadoknadu štete koju su naneli bar na teritoriji države Rusije, a tek posle toga namirivanje izdašnih troškova saveznika. Da li i sada mislite da je bitno koliko % Ukrajine drže Rusi?
  (juhu, 28. novembar 2023 15:08)

  # Link komentara

 25. Prodje i tih nedelju, dve, a pobeda još nije na vidiku.
  E moj Putko, pre rata si jahao tigrove, rvao se sa medvedima, a sad ne izlazis iz bunkera.
  Ccc, kakva greška u proceni sopstvene moći.
  (Volim i ja vas, 28. novembar 2023)
  A tek ona slika kako jaše konja go do pojasa, našla se kao poster na mnogim zidovima spavaćih soba u Srbiji. Pa posteri general-pukovnika Šojgua. Onako ljut na slikama, u uniformi okićenoj ordenjem. General-pukovnik Šojgu, po zanimanju gradjevinar, nikada nije služio vojsku, nije završio vojnu školu, i nikada nije komandovao vojnom jedinicom. Ali, kada takav general-pukovnik isplanira operaciju, to je sve precizno i u detalje. Najgenijalniji potez ovoga rata je ipak ona lažna pobuna Vagnera koju su Putin i Prigožin smislili da bi onda prebacili Vagner u Belorusiju. A Vagner je onda iz Belorusije zauzeo Kijev. Tako su nam domaći stručnjaci objasnili stvarnu ideju te pobune. Mi ostali, koji ne znamo koliko oni znaju, mislili smo da je stvarno bila pobuna. Takodje, kada je dvojac Putin/Šojgu poslao vazdušnodesantnu brigadu da zauzme aerodrom u Kijevu, a ta brigada onda potpuno izginula, uključujući koamndanta brigade i njegovog zamenika, nama su objasnili da Putin nije hteo da uzme Kijev i promeni vlast tamo, nego je to bila genijalna strateška varka. Ne možemo mi da shvatimo tu genijalnost. Oni sve predvide dve godine unapred. Takodje, Zelenski stalno posećuje svoje vojnike na frontu, a Putin se samo pravi da ne sme da ode na front. Taktička varka.
  (Mare, 28. novembar 2023 14:16)

  # Link komentara

 26. U koju svrhu su stradali Ukrajinci?
  Brane svoju drzavu od okupatora i agresora!
  Trebali su izgleda pustiti da ih Rusi pripoje sebi.
  Ili postave svoju marionetu za predsednika kao u Belorusiji itd.
  Heroji kao sto smo branili Jugu od Nemacke itd.
  Tako glupo pitanje i jos bezbroj pluseva primitivaca.
  Neverovato!
  (Pero, 28. novembar 2023 13:22)

  # Link komentara

 27. Stizali su Ceceni i prefhodnih 650 dana..
  (axa, 28. novembar 2023 12:56)

  # Link komentara

 28. Prodje i tih nedelju, dve, a pobeda još nije na vidiku.
  E moj Putko, pre rata si jahao tigrove, rvao se sa medvedima, a sad ne izlazis iz bunkera.
  Ccc, kakva greška u proceni sopstvene moći.
  (Volim i ja vas, 28. novembar 2023 12:25)

  # Link komentara

 29. Sa ovoliko izginulih, Ukrajinci su trebali već osvojiti Krim, i doći do Moskve. Tačno je da Rusi drže 8 % teritorije, al koje? Koliko važne? Zapad Ukrajine koliko je strateški uopšte bitan? Rusi su se opredelili za onaj deo koji im je "na pragu".
  (сима, 28. novembar 2023 12:06)

  # Link komentara

 30. Ukri su bili pod ruskom čizmom i znaju da sloboda nema cijene..
  (Gringo, 28. novembar 2023 11:36)

  # Link komentara

 31. Samo da podsetim. Za osam godina rata u Afganistanu, Rusi su imali 15.000 mrtvih i tridesetak hiljada ranjenih.
  (Milan, 28. novembar 2023 08:49)

  # Link komentara

 32. Ja mislim da ukrainci broje ovako ispale raketu u pravcu rusa i kazu : u ovom pravcu ima 50tak rusa, raketa mora da ke pigodila njih 20. Od tih 20 usmrtila je 10 a 10 su zavrsili u bolnici. Od tih 10 u bolnici, umrece jos 6 pre ili kasnije…znaci pisi, u danasnjem napadu 10 ubijenih rusa plus 6 sto ce umreti i 10 ranjenih :)…znaci od 20 rusa 16 ubijenih, 10 ranjenih…idemo dalje…
  (Nislija, 28. novembar 2023 08:29)

  # Link komentara

 33. Zelenski obecava investicije u Africi posle rata, ovi njemu NATO posle rata... a niko ne radi nista da taj rat i prekine...
  (Vlada, 28. novembar 2023 08:28)

  # Link komentara

 34. Boj se onog ko je svik'o,
  Bez golema mrijet jada !
  (Superhik, 28. novembar 2023 08:25)

  # Link komentara

 35. Kataklizma slovenstva, još jedna u nizu...Samo glup narod nije sposoban da shvati, Sloveni su ipak prenaivni i preglupi za ove predatore sa Zapada...
  (budiboksnama, 28. novembar 2023 08:18)

  # Link komentara

 36. Putin je svesno žrtvovao više od 300.000 (trista hiljada) ruskih vojnika da bi okupirao niti 8% ukrajinske teritorije.Zaista malo vredi život ruskog vojnika. Preskupu cenu je Rusija platila za taj komadić ukrajinske zemlje.Pitanje je dana kada će Ukrajinci celu zemlju osloboditi jer svakim danom Rusija sve teže brani okupiranu teritoriju. Rusija je pred ekonomskim raspadom a i ruska vojska je na pojedinim delovima fronta u totalnom rasulu.
  (Englezima svet pripada !!!, 28. novembar 2023 08:14)

  # Link komentara

 37. Kad čitam ukrajinske izvještaje o ruskim gubicima svaki put se sjetim filma "Usijane glave 2" koji je parodija na Ramba. U jednoj sceni glavni lik,koga glumi Čarli Šin, puca iz mitraljeza na iračke vojnike dok brojač u uglu ekrana pokazuje broj ubijenih da bi na kraju iskočilo trepćuće obavještenje "najkrvaviji film svih vremena".A kad ostane bez municije, samo zagrabi šaku metaka iz otvorene kutije i baci ih na grupu vojnika koji svi popadaju mrtvi.I ovi izvještaji su realistični kao i pomenuti film.
  (Mladen, 28. novembar 2023 08:08)

  # Link komentara

 38. Sta Putin uradi od Rusije i Ukrajine?

  Hteo je da bude zabeležen u knjigama i biće dok je sveta i veka.
  Rame uz rame uz Hitlera,Milosevica i Staljina,
  (Lebris, 28. novembar 2023 08:03)

  # Link komentara

 39. Da ste vi ubili 326 hiljada odavno bi rat bio gotov a koliko ja vidim vi napredujete unazad prema poljskoj
  (sale, 28. novembar 2023 08:03)

  # Link komentara

 40. Ukrajinci pustite ruske žrtve. Kolike su vaše? Da li je istina info koju je vaša televizija pre neki dan objavila da je poginulo i nestalo oko 1.030.000 ukrajinaca od početka rata? U koju svrhu su oni poginuli?
  (Dušan, 28. novembar 2023 07:43)

  # Link komentara

 41. 326000!?! Sa kim ratujete onda ovoliko?
  (Ja, 28. novembar 2023 07:38)

  # Link komentara

 42. Pa koliko je Ukra stradalo ako je ovoliko Rusa? Sa ovom cifrom su trebali bar Krim da osvoje i da dodju na pola puta do Moskve.
  (Raso, 28. novembar 2023 07:23)

  # Link komentara