1. Mislim da cak i zagrizeni evrofanatici vise ne veruju u prosirenje EU.
    (C i n i k, 5. februar 2023 22:34)

    # Link komentara

  2. Dobijanje na vremenu pre "ekstrakcije" što bi rekao Milanović. Neko mora da snosi troškove ako se sve raspadne. A ekstrakcija će ih zadesiti od pojedinih jer neće hteti da budu deo unije jer više nema smisla ako nema napretka. Oslabljen je glavni igrač Nemačka koja je sada najveći potrošač zapravo, hoću reći SAD. Iako su pre ovoga isto to bili, ali su naravno daleko više zarađivali. 10% pada u Nemačkoj se mnogo više oseti u jednoj Češkoj ili Slovačkoj nego u samoj Nemačkoj. To je zapravo problem. Ne žele Ameri da daju više ingerencija ostalima jer je teško pratiti i daje se mogućnost izlivanja profita van EU jer si otvoreniji u tokovima novca. Između ostalog, severni tok je i nastradao zbog iste stvari, mnogo bi se Nemci zaigrali sa Rusima i bila bi pukotina. Sve u svemu, EU ima pred sobom precelik izazov.
    (Vuk, 5. februar 2023 21:49)

    # Link komentara

  3. Pred, najvecim eksperimentom u istoriji, covecanstva, EU je dilema: postati drzava, sto ce reci da Nemacka, Francuska i ostali prestaju da budu drzave ili razlaz, kud koji mili moji.
    (sin lovca na medvede, 5. februar 2023 20:24)

    # Link komentara

  4. Ma jok, EU sjajno funkcionise, ne bih ja tu nista dirao.
    (Miki, 5. februar 2023 20:18)

    # Link komentara

  5. ne znaju oni šta će sami sa sobom, u vazalnom su odnosu sa amerikom,svojim pogrešnim i ostrašćenim odlukama političara žutokljunaca svojim građanima (biračima) svakodnevno zagorčavaju život
    (rade, 5. februar 2023 19:59)

    # Link komentara