Srbi i Hrvati učestvuju u ratu u Ukrajini

Već neko vreme se spekuliše da ruska paravojna formacija “Vagner” nove regrute nalazi, između ostalog, i u Srbiji, piše hrvatska štampa.

Izvor: Slobodna Dalmacija
Pošaljite komentar
  1. Ne bi se slozio sa konstatacijom jednog od komentatora da je rat veliko zlo za sve i svakoga. Mnogi to vide kao biznis i priliku da zarade a neke zemlje da uspostave svoje geostrateske ciljeve. Dok obican narod se koristi kao orudje za ispunjenje tih ciljeva subverzivnim metodama i manipulacijama. Ja sam veoma kratko bio na prvoj liniji 1998/99 godina, pocetak NATO agresije me je zatekao u Zajecaru na redovnom odsluzenju vojnog roka. Odatle smo u aprilu mesecu prekomandovani u 549. motorizovanu brigadu, prvo iskustvo sta znaci rat sam video u selu Volujak kod Kline. Mozda bi imao i veci strah da nisu bili stariji i iskusniji ljudi koji su prosli rat ranije i nama mladima pomagali da prezivimo..
    (milan, 1. februar 2023 15:16)

    # Link komentara

  2. Dosta više ratovanja . Uključite mozak !!!
    (BG, 1. februar 2023 15:00)

    # Link komentara

  3. Bravo Lala , proveo sam rat na suprotnoj strani od tvoje ali se potpuno slažem s tobom . Ne dao Bog nikom
    (jbg, 1. februar 2023 13:52)

    # Link komentara

  4. Mulci, i jedni i drugi. Ko nije u rovu bio... A ovi tastatura junaci, nek prenoće u parkiću... Ujutro bi svi kod mame trčali. Rat je blato, đubre, krv, smrad, umor, neispavanost... Jedino ti želja da te ne pogode i da pojedeš nešto kašikom. Pitajte bilo koga ko je kampovao 90tih po Balkanskim terenima. A još ako te pogodi...
    (lala, 01. februar 2023 13:35)

    Nisam siguran ali mislim da je vecina tih dobrovoljaca, bez obzira na naciju i srtanu za koju se bore, pod kontrolom obavestajnih sluzbi drzava iz kojih dolaze. Neki svesno i direktno a neki su od njih izmanipulisani.

    Sluzba prati potencijalne saradnike i usmerava ih po potrebi za svoje ciljeve.

    Ponavljam vecina njih, ne svi. Neki cak nisu ni svesni da su pod kontrolom sluzbe.
    (pajo, 1. februar 2023 13:49)

    # Link komentara

  5. Mulci, i jedni i drugi. Ko nije u rovu bio... A ovi tastatura junaci, nek prenoće u parkiću... Ujutro bi svi kod mame trčali. Rat je blato, đubre, krv, smrad, umor, neispavanost... Jedino ti želja da te ne pogode i da pojedeš nešto kašikom. Pitajte bilo koga ko je kampovao 90tih po Balkanskim terenima. A još ako te pogodi...
    (lala, 1. februar 2023 13:35)

    # Link komentara